resim
Güray Vural
Takım:Antalyaspor
Mevki:Sol Bek
Yaş:36
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 70
    haziran 2016'da sözleşmesi bitiyor. eğer olcan'ın gönderilmesi sağlandıktan sonra bedavaya alınırsa gayet iyi bir transfer olur. çünkü yabancı sınırı tamamen kalkmadı, hala 18 kişilik kadroda 7 tane türk oyuncu olmak zorunda.

    ben seneye bu 7 yerli oyuncunun hiçbirinin aldığı parayı hak etmeyen, pres yapmayan, kendisinden bekleneni veremeyen bir oyuncu olmasını istemiyorum. bu yüzden bu çocuğu olcan'ın yerine bin defa tercih ederim. benim elimde olsa seneye bu 7 yerli şu isimlerden oluşurdu: cenk gönen-hakan balta-koray günter-güray vural-selçuk inan-bilal kısa-yasin öztekin (bunlardan sadece selçuk ve hakan as oyuncu, diğerleri yedek. ama selçuk'u para kazanarak gönderme imkanımız varsa onu da gönderelim elbette, çünkü o da aldığı parayı hak etmiyor)

    burada işin sırrı şu, yerli futbolcuları mümkün mertebe düşük maaşlı ve hırslı adamlardan seçeceksin. mutlaka yetenekli de olacaklar ama her zaman onlardan iyi bir yabancı alternatif olacak. yerlilerin işi onları yedeklemek ve formayı kazanmaya çalışmak olacak. böylece hiçbir yerli futbolcu "zaten formam garanti, kendimi yormama gerek yok" diyemeyecek. bu yüzden 3 sezon boyunca 1.700.000 euro almaya devam edecek olan sol bek yedeği olcan adın gidecek, iki sezonluk kontratı olan 800.000'e oynayan güray gelecek.

    mesela podolski euro 2016'dan sonra kötü oynasa bile olcan'ın onu kesemeyeceğini bildiği için kendini salabilir, ama güray varken her zaman formda kalmak zorunda olacak. "güray'a para vereceğimize altyapıdan adam çıkaralım abi?" çıkaramazsın, çünkü altyapından futbolcu yetiştiremiyorsun. ayrıca altyapıdan kadroya aldığın çocuk podolski'yi rahatsız etmez, formda kalmasını sağlamaz.

    kendisiyle ilgileniyor muyuz bilmiyorum ama böyle bir durum varsa, dilerim taraftarımız bilal kısa'ya yaptığı yargısız infazı bu çocuğa da yapmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın