resim
Karim Benzema
Takım:Al-Ittihad
Mevki:Santrfor
Yaş:36
Boy:1.85
Uyruk:Fransa
  • 177
    olayın milli marş ile bir alakasının olmadığını, tamamen valbuena'ya yapılan şantaj ile bağlantılı olduğunu, her iki tarafın da karşılıklı yüzleştirilmesi neticesinde benzema'nın aklanması durumunda milli takım'a katılacağını düşünüyorum. öte yandan milli marşı okuması, okumaması ile ilgili olarak bir iki kelam etmek isterim.

    fransa'yı sevmiyorsan neden fransız milli takımında oynuyorsun arkadaşım? sonuçta lyon doğumlusun ve fransızsın kabul ama cezayir asıllı olduğun için taa lyon'da top oynarken cezayir'den pasaport istesen evine ulaştırırlardı (vatandaşlığı var mı bilmiyorum). cezayir dediğin ülke futbolda, belki bir fransa değil ama her dönem iyi topçuları olan bir takım. almanya-türkiye değil yani adamlar. benzema'lı, feghouli'li abdennour'lu bir cezayir yanlarına alacağı adamlarla gayet net iş yapar. mesela belçika milli takımına bakıyoruz, alayı kongolu. hatta bu adamlar kongo milli takımında oynasalar ne olurdu diye anlamsızca kafa yorup (bkz: #1791359) bir entry bile yazdım.

    ha yok fransa'yı seviyorsan, ülkende patlayan bomba sonrasında tüm dünya destek verirken, o an içinden okumak gelmese de o marşı okuyarak doğduğun büyüdüğün toprağa ve ülkeye, sevginden ziyade saygını ve manevi desteğini göstermelisin. göstermedi diye asılması doğru değil ama real madrid gibi her maçını dünyada milyonların takip ettiği bir fransızın bu noktada az da olsa taraftara oynaması ve içinden gelmese dahi reklam kokan hareketler yapması lazım.

    ayrıca kendisinin milli takıma alınmaması ile sömürgecilik arasındaki bağlantıyı çözemedim, kaldı ki fransa milli takım oyuncularının da bu durumu pek sikine taktıklarını sanmıyorum. nitekim, daha önce de belirtildiği gibi tıpkı fransız halkının çoğunluğunda görüldüğü gibi milli takımda da safkan fransız neredeyse yok. zenci fransız mı olur amk? çift pasaportu olan bu adamlar gidip fransa milli takımını seçiyorsa (ki 3-5 tanesi aynı ülkeden olduğu için başka ülke takımına gitseler afrikada şaha kaldırırlar) "katliam" "sömürge" gibi kavramları sikine takmıyorlardır.

    peşin edit: safkan fransız elbette var, neredeyse yok. uyarı gelmeden düzelteyim dedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın