• 32
    takıntı haline getirmediği müddetçe haklı olan taraftardır. her zaman ve her koşulda eleştiriyi hakeden oyuncusu varsa, açık yüreklilikle ve iyi niyetle eleştirmelidir.

    yanlış örnekler üzerinden değerlendirmemek lazım. galatasaray bir şirket değildir, spor kulubüdür, taraftarı sayesinde vardır. şirket olduğunu varsayalım, o zaman, galatasaray taraftarı müşteridir, müşteri mal almazsa, hizmet almazsa şirket batar, bu açıdan her şirketin asıl sahipleri müşterileridir. şirket yönetimi, şirketin ürünleri hakkında karar almadan önce müşterilerinin beklentisini göz önüne almalı ve ilk başta onları memnun etmeye çalışmalıdır. müşteri de her zaman haklıdır, sen, şirket benim kardeşim, babamdan kaldı bana, istediğimi yaparım diye kafana göre hareket edersen, müşterini önemsemezsen, o müşteri de desteğini senden çekip seni batırmasını çok iyi bilir.

    vefa spor şirketi ile galatasaray spor şirketi arasındaki fark, taraftarının etkinliği ve gücüdür. yoksa ikisi de tarihi kulüptür, biri 1905 biri 1908 kuruluşlu, hiçbir farkları yoktu ilk başlarda. yüzyıl boyunca verilen emek sayesinde taraftar sayısı çoğaldı, kamuoyu oluşturma gücüne ulaştı, maddi açıdan ferahladı ve büyüdü kulüp. bunu bazı arkadaşlar kafasına iyice soksun ki, yönetimlere yaranmak için kendi taraftarını satmasın, aşağılamasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın