resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2964
    yeteneği önce asec mimosas gibi adı çok bilinmeyen ama çok kaliteli oyuncular çıkartan bir altyapıda futbola başlamasını sağladı.
    sonra arsenal'e yükselmesinde kendisine yardımcı oldu.
    ondan sonra ise avrupa arenasında iyi yönetildiğinde daima kupa 1'de ilerleyen, kupa 2'ye de talip olabilecek bir takım olan galatasaray'a gelmesine yardım etti.

    ama kendisini arsenal'den gönderilmeye iten, galatasaray'dan kesilmesine neden olan ve sonrasında gönderilmesine neden olan şey ise mental özellikleriydi. işte bu yüzden ryan donk galatasaray'da olmaz. bu yüzdensasa ilic galatasaray'da gösterişsiz oyununa rağmen parladı. gheorge hagi ve wesley sneijdertaraftarın sevgilisi. çünkü bu adamlar karakterleri ile de camiamıza tam anlamıyla uygundu.

    tanju çolak galatasaray ile 116 gol atmış. ama kendisi bir hagi kadar kabullenilmiş mi ? bir anket yapsak, belki de sasa ilic'i benimseyenlerin sayısı daha fazla çıkabilir. wesley ve hagi zaten apayrı konumlarda. muslera da öyle. bu adamlar mental açıdan da tam bize uygun adamlardı. melo da öyleydi. kan uyumu oldu. adamları benimsedik. adamlar bizi sevdi.

    eboue'yi çok sevdim. çok güzel top oynadı bir dönem. sonra ne oldu ? mental özellikleri istikrarlı olmasına izin vermedi. ya mücadeleyi bıraktı, ya idmanlarda saldı, ya çok fazla takmadı kafaya futbolu. çünkü aldığı para, zaten biriktirdiği para ona ömür boyu eğlenceli bir hayat yaşatmaya yeterdi. o futbolu amaç değil araç olarak gördü. onun amacı futbol, kupalar değildi bence.

    donk gelirse de böyle olacak. belki 1 sezon muazzam toplar çıkarıp, çok güzel adam eksilte eksilte asistler yapacak. ama sonra bir yerde patlarsa eğer, eboue gibi olur. yaşı da 30 donk'un. sat-para kazan olayı da olmaz. melo gibi bir piyasası da yok, 30'lı yaşlarında kendisinden para kazanamazsınız.

    eboue o bildiğiniz hatun gibiydi işte ya. şu olması için her şeyi yaptığımız, sevdiğimiz, istediğimiz, sonrasında hep özlediğimiz ama karakter uyuşmazlığından ve çatışmalardan dolayı olmayan hatun gibiydi. güzel zamanlar da oldu, sonrasında yarım yamalak bitti. aratarak, özleterek bitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın