resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 4640
    teknik direktör adayımdır. ciddiyim.

    galatasaray teknik direktörlüğü için 1. grupta; feldkapm, lucescu, denizli, güneş, daum gibi türkiye'yi tanıyan, şampiyonluklar kazanmış kurt hocalar bulunur. ancak bunların bazıları takımlarından ayrılmaz, kalanları da artık enerjilerini kaybetmiş hocalardır.

    2. grupta; genç veya tecrübeli yabancı hocalar bulunur. yanlış hatırlamıyorsam mert çetin, bir röportajında, mancini'nin sezon sonunda, bir sohbet sırasında, ligi şimdi çözdüğünü söylediğini anlatmıştı. mancini gibi elit bir teknik direktör bile 5-6 ayda çözmüştü ülkeyi ve ülke futbolunu. ancak türkiye'de, özellikle futbolda, uzun vadeli planlar yapılamaz. yarın biri çıkıp; ''yabancı oyuncu kuralını değiştirdim'' diyebilir mesela. ayrıca biz sabırsız bir taraftar grubuyuz. ben bu seneki şampiyonluktan da vazgeçmiş değilim.

    3. grupta; genç veya tecrübeli, vasat, anadolu kulübü hocaları var. bunların en potansiyellisi zaten hamza hocaydı. kalanların ismi de galatasaray markasıyla yan yana gelmemeli.

    4. grupta; özellikle 96-00 arası, eski futbolcularımız var. yetenekli teknik direktörler olmadıkları gibi takıntılarıyla geldikleri için birleştirici olmaktan ziyade ayırıştırıcılar. geldikleri gibi gazetelerde gruplaşma haberleri çıkar.

    hamit altıntop'a gelince;

    takımı tanıyor mu, evet.
    kulübü tanıyor mu, evet.
    hizipçi mi, hayır.
    saha içi lideri miydi, evet.
    konuşmasını biliyor mu, evet.
    analiz yeteneği var mı, evet.
    takım elbise yakışır mı, evet. lisansı olmayanlar takım giyemiyordu herhalde. bu sıkıntı olabilir.
    dünyanın en büyük kulüplerinde en iyi hocalarla çalıştı mı, evet.
    wes ve selçuk'la birlikte ligi bir mücadele alanına çevirebilir mi, bence evet.

    e daha ne olsun...

    bu sezon başında, '' geçen yıl şampiyon olmamızın nedeni arkadaşlarımızın karakterli olmaları. olmasaydık kim ne diyebilirdi? geçen yıl biz şampiyon olduk. biz çok mu hak ettik. fenerbahçe şampiyonluğu hak etmedi mi? bunlar tartışılır bence." demişti. evet, biz geçen sene wes, muslera, hamit, selçuk, hakan melo, burak gibi şampiyonluğu isteyen, savaşan, düşünen, karakterli oyuncularla şampiyon olduk. yoksa diğerlerinden daha iyi oynadığımız için değil. hamit de bunun farkında olan şampiyonluk sonrası bunu söyleyebilecek zeki bir adam işte.

    o zaman hayırlı uğurlu olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın