resim
Yasin Öztekin
Takım:Bucaspor 1928
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 1324
    kendisinin sonradan girip çevirdiği maçlardan sonra bile yazdım. yasin ilk 11 oyuncusu değil diye. ilk 11 oynattığında kaybolan, sonradan oyuna aldığında ise oyunu değiştirebilen bir oyuncun varsa elinde kulübede oturtursun. çünkü yasin'siz işler kötü giderse yasin'i oyuna alıp bişeyleri dğeiştirebiliyorsun. ama işler yasin'li kötü giderse kenarda hamle oyuncun olmuyor demiştim daha önce.

    peki yasin neden ilk 11 oyuncusu olamaz. koşmuyor, takım savunmasına katkısı 0. oyun ortadayken yada rakip yükleniyorken hem sol taraftaki ön liberoya hem de sol beke çok fazla yük bindiriyor.efsane kaleci zapatanın dediği gibi podolski'ye de deseler savunmaya orta sahaya yardım etme sadece hücuma odaklan o da yasin kadar oynar solda.

    diğer bir husus ise tripleri. beyimiz sonradan girip maç çevirince kendisini ronaldo zannediyor. ilk 11 çıktığı maçta ronaldo gibi tavırlar. kendisini dünya yıldızı olarak görüyor. olur olamdık her topu kaleye vurmaya başlıyor. çizgiye ineyim de rakip yüzünü kalesine dönüp forvet oyuncusunu marke etmeyi unutsun düşüncesi yok. bireyselleşiyor ilk 11 çıkarsa. ama yedekten girince böyle oynamıyor ben bu takımda yedek kalmamalıyım mesajı vermek için. sonra röpörtajalrında da manalı manalı hoca'yı iğnelemeler. sen de ilk 11 çıkınca kendini ronaldo zannetme, top rakipteyken de topsuz oyunda da biraz çaba göster çıkarmasın seni hoca. rakip eğer savunmaya gömülmediyse yasinle 1 kişi eksik oynuyoruz. bunu görmek için futbol profesörü olmaya gerek yok.

    bir diğer husus dripling mevzusu. yasin'de taraftarın abarttığı kadar bi dripling özelliği yok. arda'yı lincoln'ü keita'yı dos santos'u izleyen adamlar yasin'in nasıl dripling yeteneği var diyorlar aklım almıyor. yasin'in olayı çabukluğunu ve çevikliğini kullanarak birebir yakaladığı sağ beki topu destek ayağının olduğu tarafa çekmek suretiyle çalımlamak. bu futboldaki en temel çalım atma şeklidir. destek ayağına topu çektiğinde savunma oyuncusu minimum 1.5 2 saniye hamle yapamaz sana çünkü. bu yöntemi de beli dönen ve çevik beklere karşı işe yaramıyor. yada ancak yasin 60 dan sonra oyuna girdiğinde 60 dakikadır kanatta ileri geri koşmaktan yorgun düşmüş olduklarında işe yarıyor. yasin'in orta sahadan aldığı topu sürerek 2 3 kişiyi geçip çizgiye indiğine tanık olan var mı? yada yürüyerek 2 3 oyuncuyu çalımladığına? ben hiç tanık olmadım. (hayatında futbol sokak ve halı saha dışında oynamamış adamlar destek ayağı ne, ne saçmalıyor bu diyecektir eminim)

    grosskreutz gelene kadar jose sağda poldi solda oynamalı. yasin ise oyuna sonradan girip oyunu değiştirecek adam olmalı. çünkü ilk 11 çıktığında hem takip için bir tehtid değil. hem de koşmadığından en az 2 takım arkadaşına aşırı yük bindiriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın