• 225
    http://gss.gs/1832790 linkindeki entry'min devamı olarak 25.10.2015 tarihli programla ilgili bişiyler eklemek istiyorum. derbi öncesinde takım taraftarının ve daha da önemlisi oyuncularının bütün yumuşak noktalarına vurularak, psikolojik hasar verilmeye çalışılıyor.

    sneijder'in "fener ağlama" mevzusuyla başlayalım mesela. yine ben bu olayla ilgili "doğrudur" ya da "yanlıştır" yorumu yapmıyorum. ama bu olaydan sonra birilerinin emir almışçasına kampa kadar sneijder'e yüklenmesi çoğumuzun farkında olduğu birşey. özellikle sneijder'in yaz kampında spor muhabirlerine "ailem ve kilomla ilgili haber yapmaktan vazgeçin" çıkışından ve bu olaydan sonraki kati tavrından sonra, derbi öncesi beyaz tv muhabirinin ondan "fener ağlama" olayıyla ilgili açıklama istemesi hoş değil. zaten programın amacı da bu konuyu açıklığa kavuşturmak değil sadece ortalığı karıştırmak. zira bu program gerçek bir haber servisi ile çalışıyorsa sneijder'in zaten olayla ilgili açıklamasını bilir. eminim bildikleri halde sırf ortamı yine gerip, okları sneijder'e çekmek için ve onun zaten basına karşı mevcut sinirini tazelemek istiyolar. allahtan sneijder mental anlamda da güçlü bi oyuncu da bu tip numaralara kanmıyo. şunun çeyreğini burak'a yapsalar kariyeri biter.

    bunun yanında derbinin favorisi olarak kendi kafalarına göre fenerbahçe'yi göstermeleri, geçmiş karşılaşmalardan bahsetmeleri, saçma sapan tesadüflerden bahsedip, bu tesadüflere göre galatasaray'ın yarın farklı yenileceğini ima etmek yine kendi küçük dünyalarında kurdukları ufak tefek psikolojik oyunlar.

    ama hepsine rağmen dursun özbek'in beyaz tv muhabirine olan tavrı beni çok memnun etti. linkteki entry'mde bahsettiğim "smokinli fotoğraf" olayından sonra, başkan bu tv kanalına karşı tavrını net bi şekilde koymuştur. taraftarın yaptığı hatadan sonra yine bu programın önceki bölümlerinin birinde bu fotoğraf üzerinden en az bir saatlik bir konuşma yapılmış ve konuşmanın geneli başkanın onurunu küçük düşürmek üzerine geçmiştir. başkan da bu olaydan sonra beyaz tv'nin derbi hakkındaki sorusuna yarım ağızla, 3-4 kelimeyle cevap veriyor haliyle. bunun üzerine sanırım kulüp yönetimi ve yönetim adına başkan yasal yollardan hamle yapmış, ya da hamle yapmak üzere kanalı uyarmış olucak ki ertem şener "başkanımıza anlayışından dolayı çok teşekkür ediyoruz. başkanım biz sizi çok seviyoruz. bakmayın bazen şakalaşıyoruz" gibi bir cümleyle ahmet çakar'ın da katıldığım sözlerinden biri olduğu gibi tam anlamıyla "sıvacılık" yapmıştır. başkan, taraftarın bu hatasına ve terbiyesizliğine rağmen beyaz tv'nin kışkırtmaları karşısında ezilmemiş, aksine ertem'in özürlerinde de göreceğimiz gibi galip gelmiş, hem bu programın taraflı çalışanlarını hem de ona zarar veren kötü niyetli holiganları alt etmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın