• 151
    öncelikle her derbi öncesinde söylenen, ama bu derbide daha bir önemli olduğunu düşündüğüm ilk yarım saati göz önüne alalım. bu sezon fenerbahçe'nin çoğunu maçını takip etme fırsatı buldum. fenerbahçe takımı ilk 30 dakika, özellikle de ilk 10-15 dakika rakibe büyük bir baskı kuruyor. molde maçında ilk 5 dakikada kaçan iki net gol pozisyonları vardı. aynı şekilde ligde de akhisar ve beşiktaş maçlarının ilk bölümlerinde baskıyı kurdular ve gol pozisyonları buldular. özellikle markovic, nani ve ileri çıkan bekler ilk yarım saat en dikkat edilmesi gereken isimler olarak göze çarpıyor.
    galatasaray'a gelirsek maçlara iyi başlayamadığımız ortada. gençlerbirliği ve benfica maçlarında geri düştükten sonra oyun kontrolünü ele alıp, skoru çevirmeyi başardık. gerek ligde, gerekse şampiyonlar ligi'nde 0-0 giden oyunlarda etkili oynayamıyoruz. bu şartlarda ilk yarım saat fenerbahçe'nin baskı kuracağını söylersek yanılmış olmayız diye düşünüyoruz. hatta çok sağlam baskı yiyeceğimizi düşünüyorum. bu bölümde gol de yiyebiliriz ama gol yesek bile konsantrasyonu bozmadan oynamaya devam etmeliyiz. moralimiz ve konsantrasyonumuz düşerse fenerbahçe bu bölümde daha çok gol bulabilir, bu da bizi çevirmesi zor bir skor ile karşı karşıya bırakabilir. aman dikkat. 30-45 arasında daha dengeli bir oyun bekliyorum.
    bizim için maçın en önemli bölümü 45-70. dakikalar arası olacaktır. bu bölüm fenerbahçe takımının bu sezon en çok bocaladığı bölüm. akhisarspor bu bölümde oyunu 2-0'dan 2-2'ye getirdi. keza bursaspor ve antalysapor da kadıköy'de beraberliği sağladı. bizim verilerimize bakacak olursak ikinci yarılarda daha başarılı olduğumuz görülüyor. trabzonspor, gaziantepspor, başakşehirspor ve gençlerbirliği maçlarını ikinci yarıda bulduğumuz gollerle kazandık. yarınki derbide de ikinci yarıda gol bulma ihtimalimiz yüksek ama defansta da dikkatli olmalıyız, fenerbahçe etkili kontratak yapabilecek bir takım.
    maç ile ilgili kişisel tahminime gelirsek, fenerbahçe'nin ilk yirmi dakikada bir gol bulacağını düşünüyorum. fakat sonrasında oyunu ele alan galatasaray bulacağı gollerle maçı 2-1 kazanacaktır, tahminim bu şekilde.
    bahsettiğim gibi gol yesek bile bocalamamamız gerek. maçın ilerleyen bölümlerinde kontrolü ele alacağız, bunun bilincinde olmalıyız. tabi derbi bu, bu yazdıklarımın tam tersi de olabilir. maça golle başlayabiliriz, fenerbahçe geriden gelip öne geçebilir. bu sezon oynanan maçlar üzerinden bir analizdi bu. allah galatasaray'ımızın yardımcısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın