• 187
    eleme gruplarından en iyi üçüncü olarak direk katılma yolunda macaristan, ukrayna ve türkiye'nin yarıştığı turnuva. ayrıca çok düşük ihtimal dahi olsa bile slovakya da dahil bu yarışa.

    macaristan:
    bu yarışta en avantajlı takım macaristan. macaristan grubu 16 puan ile bitirdi ve bunların sadece 1 puanı grup sonuncusu yunanistan'a karşı alındı. yani macaristan 15 puanlı sayılıyor. aşağıdaki durumlar oluşmazsa kendileri en iyi üçüncü olarak katılacak.

    ukrayna:
    en iyi üçüncü olarak katılma şansını kendi elinde bulunduran tek takım ise ukrayna. bu akşam ukrayna ispanya'yı yenerse kesinlikle euro 2016'ya direk katılıyor. birinci ihtimal, slovakya'nın lüksemburg'a yenilmesi ve ukrayna'nın 2. olarak gitmesi. ikinci ihtimal ise slovakya'nın ikinci olması ve ukrayna'nın toplamış olacağı 22 puanın 6'sı grup sonuncusu makedonya'dan olduğu için 16 puan ile en iyi ikinci olması. ki bu puana diğer grupların üçüncüleri ulaşamıyor. daha doğrusu türkiye dolaylı yollarla ulaşabilir, ama türkiye'nin averajı ukrayna'nınkinden düşük.

    slovakya:
    en garanti takım ise slovakya. c grubunda slovakya 19 puanla ikinci sırada ve son maçını lüksemburg'a karşı oynayacak. eğer slovakya puan kaybetmezse ikinci olur. fakat konumuz üçüncü olmak.
    slovakya lüksemburg'a karşı berabere kalır, ukrayna ise ispanya'yı yenerse slovakya 20 puanla ikinci olur. aynı zamanda makedonya belarusu yenerse grup sonuncusu lüksemburg olur. slovakya'dan bu durumda 4 puan kesileceği için 16 puanla en iyi ikinci olur. bu durumda averaj konusunda bizimle yarışırlar.
    makedonya belarus'u yenemezse slovakya bu yarışta 14 puanla baraja gider. fakat lüksemburg'a yenilmesi mucize.

    türkiye:
    en iyi üçüncü olabilmek için hem kendisi kazanıp, hem de başka maçlardaki sonuçlara bağlı olan takım ise türkiye. türkiye'nin en iyi üçüncü olabilmesi için öncelikle izlanda'yı yenmesi lazım. aynı grupta kazakistan'ın letonya'yı yenmesi lazım, ki türkiye'nin üçüncülük yolunda sayılan puanları artsın. zira kazakistan'dan 6 puan aldık, letonya'dan ise sadece 2. yani istediğimiz durum oluşursa eğer türkiye 16 puanlı üçüncü olur.
    bu durum oluşursa c grubunda ukrayna'nın ispanya'yı yenememesi lazım. yense bile o grupta slovakya'nın lüksemburg'a puan kaybedip üçüncü olması lazım.

    diğer gruplara bakalım. gördüğümüz gibi en düşük puan macaristan'ın 15 puanı.

    a grubu türkiye'nin grubu, değindik.
    b grubunda maksimum puana 11 puan ile bosna hersek ulaşabilir. diğer üçüncülük iddiası olan takımlar: israil ve kırbıs rum kesimi
    c grubu ukrayna ve slovakya'nın grubu, değindik.
    d grubunda irlanda tüm maçlarını oynadı. 12 puan ile baraj maçlarına kaldılar.
    e grubunda slovenya kesin üçüncü. alabileceği maksimum puan 10.
    f grubu macaristan'ın grubu, değindik.
    g grubunda isveç üçüncü olursa maksimum 12 puan, rusya üçüncü olursa maksimum 13 puan alabilir.
    h grubunda hırvatistan üçüncü olursa maksimum 14 puan, norveç üçüncü olursa maksimum 13 puan alabilir.
    i grubunda danimarka kesin üçüncü. 12 puan ile baraj maçlarına kaldılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın