resim
José Rodríguez Martínez
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.81
Uyruk:İspanya
  • 568
    https://twitter.com/...s/652239119037370368

    öncelikle yaptığı iş güzel. çok basit ve güzel. basit şeyler çok ilginç sonuçlar doğurabilir. bu konuya gelmeden önce...

    ben jose'nin bu tarz ince işlerde ayaklarının dolandığını düşünüyorum. daha doğrusu deportivo'da da benzer hatalar yapsa da orada rahat rahat yapıyordu ve azdı. galatasaray'a bence daha tam alışamadı. zira yeteneğini bilmem ama futbolu bildiğini düşünüyorum. burada yaptığı iki güzel iş var. bir pastaki inceliği iki koşusu. ikisi de tarifi basit, öğretilmesi basit işler. ama sonuca katkısı önemli. bir savunmayı şaşırtmak için beklenmeyeni yapmanız gerekiyor. o yüzden günümüz futbolunda dar alanda çalım atıp bunu hızlıca anlamlı hale getiren adam önemli. gökhan töre güzel bir örnek. maçların belli dönemlerinde çalım yeteneğini konuştururken bunu hızlıca anlamlı hale getiriyor ama bir yerden sonra çalım atmanın hazzından mıdır nedir top ihtirasına yenik düşüyor. ve attığı çalım zarar bile veriyor takımına. buradaki pas çok beklenilir bir şey. ama bir anda koşusu 2 stoper'ide şaşırtıp geri kaçmalarına sebebiyet veriyor. karşısındakilerin çok genç olduğunu unutmamak gerek. hele stoperde yaş önemli bir husus.

    örneğin benim (bkz: 26 eylül 2015 galatasaray gaziantepspor maçı/#1823169) bu etnryde baya uzun uzun kastığım olay çok kısa sürede gerçekleşen ve basit bir aksiyom. bir cümlede de anlatılabilir. "podolski sağ kanada pas verip umut'un ön direğe yaptığı koşu ile oluşan boşlukta kafayla gol atıyor." bitti bu kadar. ama o golde, golün içindeki herkesin yaptığı hareketin bir manası var. ortalama 50 dakika oynandığını varsayarsak 50 dakika bunu uygulamak imkansız gibi bir şey. ancak bunu ne kadar çok ve hızlı yaparsanız o kadar rahatlıyorsunuz.

    bir başka örnek amerikan futbolundan. bana göre futbolun özellikle hücum kısmında (defansta içinde diyebiliriz ama bana göre asıl hücum) öğrenebileceği şeyler var. hücum takımı her oyunda bir planı uygular. amaç basit. rakibi olabildiğince şaşırtıp topa alan açmak. koşucuya ve ya pas alacak adama alan açmak. o yüzden her hareketin manası olması gerekir.

    jose'ye dönersek. beni çok mutlu eden bir dokunuşu çok anlamlı bir koşu ile süslemiş. mutlu oldum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın