resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 4558
    hamit 3 sezondur galatasaray'da, kendisini objektif gözle izlediğimi düşünüyorum, kendisine garezim falan yok. geçen sene melo'nun yokluğunda oynadığı futbolu ilk 2 seneye nazaran beğendim. top kapıyor, top çıkarıyor, ayakta kalıyor, biraz daha hızlı hareket ediyordu ilk 2 senesine göre. ilk 2 sezonunda ise top oynamadı, bazı kimseler ilk sezonunda, oynamadığı topu övmeye çalıştı, tamam çok iyi değil ama 'aklıyla oynuyor' geyiğini döndürdüler uzun süre, objektif bakanlar kendisinin bırakın aklıyla oynamasını, belini bile döndüremediğini görüyordu.

    kendisiyle aynı dönem gelen burak yılmaz, ilk senesinde şampiyonlar ligi gruplarının gol kralı oldu, kendisinden bir sezon önce gelmiş selçuk inan ilk sezon taraftarın adeta sevgilisi olmuş, her şey yolunda gidiyordu. burak'ı eleştiren ufak bir kesim vardı, selçuk'u eleştireni ise ben görmemiştim o dönem. bir sürü şey yaşandı, selçuk ufaktan ufaktan eleştirilmeye başlandı, burak'ı eleştiren kitle çığ gibi büyüdü(eleştirmekte haklılardır veya haksızlardır, mevzu bu değil. şu an eleştirilerin haklı veya haksız olduğunu tartışmıyorum.) selçuk fenerbahçe maçında ıslıklandı, burak avrupa'da oynanan şu an hatırlayamadığım hazırlık maçında tribünden küfür yedi, mancini ve prandelli döneminin faturası bu ikiliye kesildi, yerli oyuncuları korudukları söylendi, arena'da ayaklarına her top değdiğinde ıslıklandılar, küfür yediler.
    ve neredeyse maç kaçırmadılar, burak bir ara sakatlandı, bir an önce döneyim diye hazır olmadan tekrar formayı giydi, depar atarken kendini sakatladı. ıslıktan, protestodan, küfürden korkmadılar veya çekinmediler. oynadıkları oyunu ister beğen ister beğenme, mancini de bu adamları oynattı, prandelli de oynattı, ikisi de giderken arkasından tek kötü söz etmediler selçuk'la, burak için. hani yeniçerilik yapmışlardır hatırlarsınız?

    dzemaili-pandev konusundaki açıklamayı bu ikiliden biri yapsaydı ortalığı yangın yerine dönmeyecek miydi? yeniçeri denmeyecek miydi? arat şimdi hamit'in başlığında yeniçeri kelimesini, sonuç bulacağından bile şüpheliyim. yazıyı bitirdikten sonra sırf meraktan aratacağım ama. bu adamlar küfür yedi hamit de küfür yesin, hamit'e de yeniçeri densin demek istemiyorum, tam aksine hamit'e de yeniçeri denmesin. çünkü bana kalırsa, dzemaili ve pandev'e gereksiz transfer demesi kendisinin yeniçeri olduğunu, yabancılara cephe aldığını göstermez, doğru bir yorumdur, hakikaten dzemaili ve pandev ikilisi gereksiz transferdir. ama bu açıklamayı yapacak kişi galatasaray futbolcusu değildir.

    şimdi gelelim, galatasaray taraftarının vefasızlığına-adaletsizliğine.

    hamit altıntop, geldiğinden beri 285 gün sakat geçirdi, 55 maç kaçırdı, pandev-dzemaili transferini gereksiz olarak niteledi, aldığı maaş için bu bizim rızkımız, veriyorlarsa almayalım mı dedi.

    galatasaray taraftarının adaletsizliğini de, vefasızlığını da burada yazıyor işte. bir kez yoğun bir eleştiri altında kalmadı, kendi taraftarından küfür yemedi hamit, anlamlandıramadığım nokta şu; hamit hangi nedenlerle bu ikiliden ayrıldı?

    hamit, galatasaray'a selçuk'la burak'tan daha fazla mı katkı vermişti? kariyerinin en parlak dönemini galatasaray'da mı yaşamıştı? taraftarla çok mu iyi anlaşıyordu? hamit'i bu kadar eleştirilmez kılan şey neydi, selçuk'la burak'a sağlı soğlu aparkatlar indirilirken hamit'i hangi nedenlerden dolayı teğet geçti? hep merak edeceğim. o cevabın bir yerlerinde 'vefasızlık' veya 'adaletsizlik' yazacağı kesindir ama.
App Store'dan indirin Google Play'den alın