resim
Emmanuel Chinenye Emenike
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:37
Boy:1.82
Uyruk:Nijerya
  • 847
    üniversitedeki en hoş ve unutulmaz anılarımdan birinin kahramanıdır.

    ders: devletler özel hukuku

    final sınavı soru: karabükspor kulübü başkanı yaptığı açıklamada ''emenike 3 sezondur bizde. kendisinin türk vatandaşı olması için gerekli başvurularımızı yaptık, artık karar yetkili merciilerin.'' dedi.

    karabükspor başkanının açıklamalarını da göz önüne alarak, emenike isimli futbolcunun türk vatandaşlığını kazanması mümkün müdür? anlatınız.

    cevabım: türkiye' de 5 yıl süreyle kesintisiz olarak ikamet etmiş kişiler türk vatandaşlığını alma hakkını kazanırlar. ama bu 5 yıllık süreyi bakılmayan bazı özel durumlar mevcuttur. sporda, sanatta, ekonomide, bilimde... türkiye' ye büyük katkıları olan ya da olacağına inanılan insanların milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak şartıyla ilgili bakanlığın teklifi ve bakanlar kurulunun kararı ile türk vatandaşlığını kazanmaları mümkündür. bu bağlamda emenike 3 yıldır türkiye' de olduğundan spor bakanının teklifi ve bakanlar kurulunun kararıyla türk vatandaşlığını kazanması mümkündür. ancak;

    (şovum başlıyor)

    emenike, orta sıra takımlarında iş yapabilecek bir oyuncudur. güçlü, hızlı bir santrafor olmakla beraber sadece geniş alan bulduğunda etkili olabileceğine inandığım bir futbolcudur ve tekniği de çok zayıftır. türk milli takımına ise sırtı dönük oynamayı bilen, pozisyon bilgisi zengin, bitirici bir santrafor lazımdır. nobre gibi bir örnek de göz önüne alındığında emenike' nin türk milli takımına ve dolayısıyla türk futboluna verebileceği katkı tartışmalı olduğundan emenike türk vatandaşlığını kazanamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın