resim
Thomas Müller
Takım:Bayern
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:34
Boy:1.85
Uyruk:Almanya
  • 112
    messi falan insan değil onu tartışmıyoruz gelmiş geçmiş en iyi oyuncu belki de. ama bu adam benim gözümde dünyanın en iyi futbolcusudur. yada belki de sadece en sevdiğim futbolcusudur ve bu sadece bir duygusal bağdan ileri gelen düşüncedir ama bilemiyorum altan. tek bildiğim şey dünyada bu konuda yalnız olmadığımdır.
    şimdi öncelikle müller benim de yakın döneme kadar yaşadığım (ve elbette takımını tuttuğum) münih'e yakın weilheim şehrinde dünyaya gelmiş, yani bavyera'lı o da ve bayern münih'in altyapısından yetişmiş bir oyuncu. ilk defa hatırlarım bayern münih'te oynadığı maçı. sonrasında da hemen hemen oynadığı her maçı izlemişimdir. haddime değil ahkam kesmek bu konuda ama bir topçuyu 10 saniye ayağında topla izlesem aşağı yukarı düşündüğüm fikir ve potansiyel konusunda notunu veririm ki çoğunlukla da tutmuştur 1-2 istisna haricinde. müller de bu konuda pozitif yönde tahminimi yanılttı benim. şimdi herkes farkındadır mutlaka ilk izleyen herkes bu fizikle bu duruşla nasıl profesyonel futbolcu olduğuna hayret eder, gerçekten de öyle fazlasıyla. ve topu ayağına alıp giden yada kafa topu indirebilen yada çok tehlikeli sürekli defans arkası top kovalayan bir adam değil, santrafor desen değil, oyunkurucu hiç değil , kanat pek değil , hani elle tutulacak bir adam değil bir rotasyon oyuncusuna gelişebilir bayern'de demiştim ama thomas asla bu değildi. thomas'ın başta youtube videoları ve maç özetleri olmak üzere sadece kendisine , ve özellikle top ayağında değilken yaptığı işlere dikkat etmenizi isterim mutlaka sadece pozisyon bilgisini görmeniz bile sizi mest etmeye yetecektir buna eminim. bir örneği olmayışı gibi bir konu da var bu dünyada ki bence onu özel yapan sebeplerden biri de bu. kendisinin ortasaha versiyonu olarak sergio busquets desem birçoğunuz bana katılacaktır da eminim.
    saha içi-dışı sempatikliği , neşeli kendine has yanı, kısa konçlarına kadar herşeyiyle en hayran olduğum futbolcudur efendim diyerek tanımımı da yaptıktan sonra sizleri dünya kupası kampındaki bir yemekte bavyera'nın yerel kıyafetlerinin bayan için olanı olan dirndl giymiş müller'in takıma weissbier(bavyera birası) servisi yaptığı neşeli saniyelerle başbaşa bırakıyorum.

    https://youtu.be/FVTPZ3RKjRA?t=1m16s
App Store'dan indirin Google Play'den alın