• 86
    bu entry'i nereye yazacağımı bilemedim. öyle esti ve uygun bir başlık olarak "fifa" başlığını düşündüm.

    malumunuz kevin grosskreutz transferinde çok absürt ve konudaki bütün elemanlara zarar verecek bir dizi hata var. biz de taraftar olarak bu duruma ağır bir şekilde tepki veriyoruz. tepki vermede hem fikiriz çünkü elimizde done var ve hiç de hoş değil. ama tepkimiz bencilce. ve bu bencilliğe hakkımız sonuna kadar var. neden? bize vaadler veriliyor, hocalarımıza, genel kurulumuza, oyuncularımıza, sponsorlarımıza vs vs... bu vaadlerin bir kısmının yerine gelmediğini ve hatta yerine gelmeyen bu vaadlerin bir kısmının coşkumuz da yükselmişken rezil bir şekilde olmayışı bizi bu tepkilere itiyor. ve buna kesinlikle hakkımız var.

    şimdi farklı bir perspektiften de bakmamız gerekiyor. ki şimdi gireceğim konunun bu sözlükte dillendirilmesi açıkçası çok hoşuma da gitti.

    ben malum olay ilk ortaya çıktığında fifa'nın hatası zannettim. zira fifa hatasını görüp bizi akladı ama çok daha vahim bir olaydan transferi durdurdu. peki burada hatalı kim, ceza alan kim? hatalı galatasaray kulübü. ceza alan hem kulüp hem oyuncu. ortada bir insan söz konusu. ve biz 27 yaşında kariyer planlaması olan sakatlık gibi bir dizi hayatı için olumsuz durumdan çıkmış ve kaldığı yerden tekrardan devam etmek isteyen bir insan var. bu insanın kariyer planlamasını baltalamış durumdayız.

    bu utanç verici...

    2 eylül 2015 sabahı spor servisi programını izlerken "fifa oyuncunun oynaması yönünde taraf oluyor genelde." minvalinde bir cümle söylendi. bence olması gereken de bu. bana göre fifa oyuncunun bizde ve ya başka bir kulüpte oynamasına izin verecek şekilde bir karar politika izlerken aynı zamanda kulübümüze ceza vermeli. yani bizim isteğimizin bu olması gerektiğini düşünüyorum. galatasaray bir hata yaptı, cezasını çeksin ama hatası olmayan oyuncuda sıkıntı yaşamasın. kimsenin bunu ona yapmaya hakkı yok.

    biz bu sözlükte bazen kendimizi "kendini düşünmeye zorlayan" taraftar olarak nitelendiriyoruz. o zaman belkide bizim ön ayak olacağımız belki de olmayacağımız ama fark etmez söz konusu 27 yaşındaki bir sporcunun hakkını koruyacak şekilde taraftarın cephe alması gerekiyor diye inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın