• 203
    2015-2016 sezonu ile fenerbahce'nin de el attigi, belli ki hamza'nin da denemek istedigi dizilis.

    madem hamza bunu denemek istiyor, bunun adam gibi islemesi icin neler yapilabilir biraz bakalim.

    4-4-2'nin en temel ozelliklerinden biri cizgi oyuncusuyla degil, merkez ozellikli iki genis-orta saha ile oynaniyor olmasi. elimizde sol taraf icin emre, sag taraf icin rodriguez ve kevin var. sneijder'i sola koymak verimini tamamen bitirecektir. fakat emre ve kevin'in kenarlari aldigi bir takimda sneijder veya podolski'den biri, veya ikisi de varsa selcuk kesinlikle takima giremiyor. oyleyse klasik bir 4-4-2 yerine asimetrik bir 4-4-2 denemek zorundayiz.

    asimetrik 4-4-2'yi fenerbahce sampiyonlar liginde ceyrek final yaptiginda deivid ile yapiyordu. sag tarafin onunu acik birakip gokhan gonul'u geniste oynatip deivid'i inside forvet gibi kullaniyordu. bizim de bunu sol taraf icin yapmamiz gerekiyor. acalim.

    defanstan baslayalim: takimin savunmasinda onu acik kosu temposunu defans zaafiyeti vermeden yapabilecek tek kisi carole. sabri de ofans olarak katki verir ancak sabri iyice tembellesti topsuz oyunda. geri kosmak yerine saga sola emir veriyor kendi yerine gecsinler diye. hatta kevin'i sagda kullanip sag beke semih'i koymak savunma anlaminda daha faydali olacaktir. stoperler oyuna girebilen oyuncular olmali, chedjou bu isi gayet yapabiliyor. bunun yaninda denayer'in de yurtdisinda ovulen ozellikleri arasinda topla ileri cikislari. carole, denayer, chedjou, semih savunma anlaminda en iyi 4'lu, tempo icin sag beke sabri veya kevin de konulabilir.

    orta saha: merkezde selcuk'u asla kesemeyeceklerine gore selcuk ilk yazacagimiz isim. yaninda pas alisverisini hizlandirip gerektiginde saga destek olabilecek oyuncu rodriguez. sag orta saha ise kevin. asimetrik oyunu gerceklestirecek yere geldik. podolski, sol genis-orta saha degil. fakat alman milli takiminda da genelde inside forvet gibi oynadigi cok olmustu. onu cizgiden 10 metre iceride ve orta saha cizgisinin onunde konumlandirmak daha acik alan bulup sevdigi gibi driblingle iceri girmesine olanak saglar.

    orta saha alternatifi ise iyilesmis bir hamit selcuk'un yanina konumlandirilir, sag tarafa rodriguez gecer, sag beke kevin.

    forvet: burak ceza sahasi merkezinde degil, saginda oynar. hem ofsayttan kacinmasi hem de kosularini daha net yapabilmesi icin. sneijder ise merkezde ve ikinci forvet gibi boslukta oynar.

    duruma gore emre colak'li alternatifleri de degerlendirilebilir. bu oyunu buraksiz da yapabiliriz. asimetriyi sag alip emre selcuk rodriguez kevin orta sahasiyla, ileriyi sneijder ve podolski olarak gerceklestirebiliriz.

    bu anlattiklarim galatasaray icin en ideal dizilis oldugu icin degil, bunun bile aslinda yapilabilir oldugunu gosterebilmek icindi. yoksa buna gelene kadar cok daha pratik dizilisler var galatasaray'a uygun olan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın