resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 9585
    bence problemi sözleşmesiyle alakalı olmayan süperstarımız. sıkıntısı maçta çok hırs yapması ve bunun oyununu etkilemesi. özellikle osmanlıspor maçında dikkat ettiyseniz maç boyunca her saniye top almaya giden, ince pas girişimlerinde bulunan, kaleye şut çeken bir yapıda oynadı ve bu hamleleri sonuçlanmayınca kendine kızıp basit hatalar yapmaya başladı. mesela konya maçında kısmetse erken öne geçersek, daha rahat oynayacağından performansı da artar diye düşünüyorum.

    sözleşme mevzusuna gelirsek, hiçbir futbolcu özellikle sneijder gibi futbolcular sözleşmesi bitiyor diye takımına ihanet etmez daha doğrusu; bunu sahaya yansıtmaz. sözleşme konusu normal yaşantısında kafasının bir yerinde olsa bile, sahada adrenalinle beraber maça odaklanılır. top sneijder'den uzaktayken, adam " ya, sözleşmem de bitiyor, bir manu mu yapsam " falan diye düşünmüyor. yani sözleşme mevzusu sahada işlemez arkadaş. sneijder gibi oyuncular topuna bakar, sözleşme işlerini de menajerine bırakır, görüşmeler başlayıncaya kadar ilgilenmez bile hayatına bakar.

    en başa dönersek, fazla hırsı kendini çok belli ediyor, hakemlerle fazla uğraşıyor, topu alınca hemen sonuca yani galibiyete gitmek istiyor. bu da bazen basit pas hataları, dağlara taşlara şutlar olarak dönüyor ve devam ettikçe daha da bozuyor sneijder'i.

    kısacası; takımca daha başarılı ve skor yapan bir futbol, sneijder'i de forma sokar.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın