• 179
    hocam kanat oyuncuları temel olarak üçe ayrılır:

    - ters ayakla oynamayı sevenler. mesela: robben var ama sen bilmezsin onu. takım içinden yasin var. seni geçen yıl kurtaran ama umut aşkına heba edeceğin gurbetçi var ya o.

    -klasik füleli kanat oyuncuları vardır bi de. böyle aldılar mı topu yaldır yaldır giderler. mesela: bale var hani geçen maçta oynamıştı. bakma sen benitez'e. senin kadar olmasın o da bir garip. o yüzden ters kanatta oynatıyor. takım içinden örnek vermek gerekirse; kimse yok. bruma vardı. umut aşkına heba oldu.

    - bir de kanatta oynayıp oyun kuran, top dağıtan, zekasıyla oynayan oyuncular vardır. mesela: konoplyanka var ya hani. geçen yıl dnipro'da süper oynadı. bu yıl sevilla'ya gitti. biz burada alın bu adamı diye ağladık. bu adamlar kanatta oynar ama oyunun merkezi olmayı başaran topçulardır. takım içinden podolski böyle topçudur. ve bu adamların tek bir kanadı vardır. eskiden kewell vardı, brazilya milli takımında sağ kanat oynayan ama takımın merkezinde olan elano vardı. hagi bile zaman zaman sol kanatta gözükür ama takımı yönetirdi. podolski'yi umut yüzünden harcayacaksan harca da solda harca be, en azından.

    bir dahaki mektubumda 4-4-2 görünümlü 4-2-4'ün zararlarından bahsedeceğim. şimdilik bunlara çalış. ders almayı seversin sen.

    güle güle... keşke gitsen gerçekten..
App Store'dan indirin Google Play'den alın