resim
Volkan Demirel
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 2562
    dünden beri bekliyorum fakat hala yazan olmadı. sözlüğü geçtim birçok spor yorumcusunun yazısını okudum söylediklerini dinledim bir tanesi bile değinmedi... 23 ağustos 2015 çaykur rizespor fenerbahçe maçındaki golde rezalet pozisyon almıştır. muslera'nın dünyada ilk 3'te olduğu alan olan pozisyon alma konusunun bir kaleci için önemi tekrar gözümüze sokuldu tekrar görmedik. sonra muslera çok bir şey yapmıyor yeaa diyen tipler türüyor.

    bir kaleci çok iyi pozisyon alıyorsa köşeye giden zorlu toplarda muazzam kurtarış yapmasına gerek kalmaz. dünyanın en iyi kalecisi bile olsa o kurtarışları yapma oranınız %50 bile olmaz. ama iyi pozisyon alırsanız en zor topu bile ciddi bir kurtarma şansınız olur.

    http://i.hizliresim.com/VLrNlq.jpg

    pozisyon alışa bakar mısınız? ayrıca top kweuke'ye geldiğinde veya top sürerken falan değil top ayaktan çıktıktan sonraki hali bir de... rezalet ötesi bir durum. ne kaleyi kapatıyor ne pas açısını kapatıyor ne orta açısını kapatıyor ne havadan içeri veya kaleye atılacak topa yetişecek durumda ne de top ayaktan çıktıktan sonra bir hamle yapıyor, zaten yapamayacak duruma sokuyor kendini. ayrıca bu durum aniden oluşmuyor. volkan orada yakalanmıyor yani. aradan geçen 3-4 saniyede volkan bilerek isteyerek oraya yerleşiyor... tam şu saniyede volkan'ı sahadan silseniz hiçbir şey değişmez.

    işte muslera'nın diğer iyi kalecilerden en büyük farkı bu. onur'dan da volkan'dan da hatta çok daha iyi kalecilerden de. yan toplar, hava topları, defansın arkasına atılan toplar, pozisyon alma konusunda çok üstün. bunun yanında refleksleri de bire birde açıyı kapatması da çevikliği de çok üst düzey. bu yüzden muslera bu kadar iyi. bu yüzden bu kadar farklı. bu yüzden mourinho en iyi 3 kaleciden biri olarak sayıyor.

    muslera'nın her maçını izleyemeyen, kariyeri boyunca hep en üst düzey oyuncularla çalışmış, onlarca hatta yıllardır yüzlerce çok üst düzey kaleci görmüş takip etmiş, dünyanın belki de en iyi teknik direktörü muslera en iyi 3 kaleciden biri diyor. bizim çok bilmişgiller muslera'nın çok bi numarası yok yeaa diyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın