resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 4478
    bugün yakın bir arkadaşıyla turdaydım. kendisi galatasaray'lı olduğumu öğrenince itiraf etti bu gerçeği. önce o sordu mancini'yi nasıl gördüğümüzü. ben de merak etmeyin tüm objektifliğimle düşüncelerimizi anlattım. bir kısım taraftar tarafından taktisyenliğinin sevilmediğini, diğer bir kısım tarafından futbolcular tarafından sabote edilmiş olabileceği düşünüldüğü ama genelde özellikle tazminat almadan ayrılmasıyla ilgili olarak sempati topladığını ve juventus zaferiyle iyi hatırlanacağını ilettim.

    o da mancini'nin juventus'tan nefret ettiği söyledi. herhalde juventus'ta teknik direktörlük yapmaz. yaparsa da sebebi para olur. neyse.

    ben tabi ağzını aramaya başladım adamın. o ne düşünüyor galatasaray macerası hakkında diye sordum. galatasaray projesi birden ortaya çıktı dedi. hiç aklında yoktu ve hiç hazırlanmamıştı dedi. evet terim'in ayrılışıyla gelişi vs bunları zaten biliyorduk. konuyu biraz daha spesifik hale getirmek istedim. türk futbolcusu hakkında ne düşünüyor dedim. türk futbolcusu hakkında hiçbir fikri yoktu dedi. ayrıca türk futbolunu da anlamamış. yani futbolumuzun belli bir stile sahip olmadığını söylemiş. bunu da zaten biliyorduk rijkaard da buna benzer sözler söylemişti.

    sabırsızlanmaya başlamıştım artık daha fazla tutamadım kendimi. ya dedim bizim yerli futbolcuların %100'le oynamadıklarına dair bazı düşüncelerimiz vardı dedim. mesela sabri'nin prandelli döneminde kadro dışı bırakılması mancini'den aldığı rapor doğrultusunda yapıldı denildi dedim. 2 tane net cevap aldım:

    1) prandelli italya'da da bir idiyottu.
    2) italyan teknik direktörler birbirlerinden nefret ederler ve asla böyle bir bilgi paylaşımı olmaz.

    merak etmemesini prandelli'yi bizzat kovduğumu anlattım (bkz: #1604747). sonra olayı açıkladım tabi... bilgi paylaşımı olmamasının sebebini sordum. aralarındaki rekabet futbolculuk dönemlerinden gelir dedi. peki aynı takımda oynamış olanlar diye sordum. yani klanlaşma var diyebiliriz ama asla böyle bir rapor verme yardımlaşma diye bir durum söz konusu değil dedi.

    son olarak galatasaray'a gelişi kendisinin bir geçiş dönemine denk gelmiş. o yüzden kabul etmiş. asla uzun vadeli düşünmemiş. yani bir mola olarak değerlendirmiş bize gelişini. aniden geldiği için de türk futbolcusunun karakteri hakkında hiç hazırlanamamış vs. konuyu kapattım hanımı darlandıydı zira futbol muhabbetinden. haftaya buluşacakmış mancini'yle. selam söyledim.

    arz ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın