resim
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:40
Boy:1.75
Uyruk:Portekiz
  • 1135
    hala aklım almıyor beşiktaş şu herifi nasıl tekrar aldı ? şaşırmamın sebebini ise ekşi'den bir arkadaş çok güzel açıklamış;

    --- alıntı ---

    atletico madrid macinda 1300 metre kosmus.

    bunu az bulmayanlar, adamin olayi kosmak degil diyenler var

    soyle anlatmaya calisayim.

    saatte 6 km (normal yurume hizi) ile yururseniz 1300 metreyi 13 dakikada katedersiniz.

    eger saatte 12 km ile kosarsaniz (ortalama kardiyo egzersiz hizi) 6.5 dakikada quaresma kadar mesafe katedersiniz.

    eger evinizde mutfak ya da tuvalet ile salon arasinda 10 metre var ise ve bir devre boyunca 10 defa tuvaletti, cay koymakti, bira lamakti derken gidip gelirseniz 200 metre katedersiniz. eger idrar keseniz biraz kucuk, misafirleriniz cok ac, ve koridorunuz biraz uzun ise quaresmanin ne kadar kosmadigini seyrederken onun kadar mesafe katedebilirsiniz.

    1500 metre erkekler rekoru ..... dir. quaresmanin 45 dakikada kat ettigi mesafeyi profesyonel olmayan bir kosucu rahatlikla 4 dakikanin altinda kosar. nitekim bahsettigimiz mesafe atletizm pisti etrafinda 3 tur arti bozukluk kadar bir seydir. ben universitede beden dersi alirken (zorunluydu) dersi gecme sarti erkekler icin alti turun 12 dakikanin altinda kosmakti, ki bahsettigimiz ders okula giren her ogrencinin aldigi dersti. spor akademisinden falan da bahsetmiyoruz yani.

    diyecegim o ki bir futbolcunun olayi kosmak olmayabilir. ama sirf rakip defans cizgisini takip edip ofsayttan kacinsan 1300 metreden fazla yurursun. korner kullanmaya falan gitsen, iki bosa kacsan (ilk yarida bir iki uzun topa yarim gonullu deparlar atti zaten 1300 metrenin ucte biri de onlardir) 2000- 3000 metre eder. hakeme itiraz etmek icin iki uc defa yanina yurusen 100-150 metre de oradan yazar. sahayi soyle bir bir kaleden digerine yurusen 110 metre zaten. bir kornerde ceza sahasinin onune gelip savunma yapip, sonra korner kullanmaya karsi sahaya gitmek nereden baksan 100 metre.

    sevenleri kusura bakmasin ama quaresma atletico madrid macinin ilk yarisinda hepinizle alenen tasak gecmis. bir sonraki adim herhalde orta yuvarlaga mangal getirip kuracak karsisina gececek oturup tasak kebabi yapacak ve hala birileri onun isi kosmak degil tasagina kurban olayim yazacak.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın