• 51
    tbmm’nin araştırma komisyonu raporu’nda yer alan ifadeleri...

    --- alıntı ---

    “milli atlet aslı çakır alptekin ise yarışmaya gitmeden bir ay önce antrenörünün kendisini eczaneye götürerek bir iğne yapıldığını, iğnenin ne olduğunu sorduğunda; antrenörünün, vitamin olduğunu söylediğini, ancak daha sonra antrenörünün kendisine yapılan iğneyi kimseye söylememesi için uyardığını, ayrıca biyolojik pasaportun ne olduğunu, nasıl tespit edildiğini bilmediğini ve başına gelince öğrendiğini tutanaklarda ifade etmiştir.”

    “gencim, daha gençlerde yarışıyorum, dopingin “d”sini bilme gibi bir lüksüm yok. çünkü böyle bir şeyle, bununla koşulacağını ya da bunlar nereden alınır, nasıl içilir, kim verir, ne yapar, hiçbir bilgimiz yoktu. böyle bir şey başınıza gelince araştırmaya başlıyorsunuz. doping nedir, hangi maddelerdir, nelerdendir, bunları öğreniyorsunuz. ben, 2004 yılında elemede türkiye rekoru kırarak finale kaldım. finalde 6’ncı oldum ve doping testine girdim. antrenörümü aradım çünkü kullandığım hiçbir vitaminin ismini bilmiyordum. antrenörüm ilaçları avucuma tutuştururdu ve bende onları içerdin. bu ilaçlar antrenmandan önce verilirdi. antrenörüme bunların ne olduğunu sorduğumda vitamin olduklarını söylerdi. o zamanlar yaşımız küçük olduğu için antrenörümüz ne derse biz onları harfiyen uygulardık.”

    “bir turnuva öncesinde antrenörüm beni bir eczaneye götürdü. burada bana bir iğne yapıldı. ‘bu nedir?’ dediğimde vitamin olduğu söylendi. bundan dolayı dopingli çıktım ve 2 yıl ceza aldım. bir sporcu cezadan sonra psikolojik bunalıma giriyor. ilk cezadan sonra ilaç kullanımına dikkat etmeye başladım sporcu antrenör ne derse onu yapar. sporcunun işi spor yapmaktır. bu işin önüne geçilmesi için doping maddeleri nedir, yan etkileri nelerdir bu konuda antrenörlerin ve sporcuların bilgilendirilmesi gerekir. başarılı olduğunuz zaman wada’nın havuzuna giriyorsunuz. iaaf’ın havuzuna giriyorsunuz. 2010 yılından beri wada’nın havuzundayım ingilizce bilgimiz yeterli olmadığı için formları yanlış dolduruyoruz. sporcuların bilinçlendirilmesi gerekir. davam henüz devam ediyor. bir senedir psikolojik tedavi görüyorum. sporcularda ve antrenörlerde bilgisizlik ve eğitimsizlik had safhada.”

    --- alıntı ---

    http://sporvehukuk.blogspot.co.uk/...ararnn-sonuclar.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın