resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 1961
    kardeşimle pes oynarken zayıf takımlar almak gibi bir huyumuz vardı. ronaldo yada messiyle yardırmak yerine zyaıf oyuncuların olduğu takımlarda pas oyunu oynayarak kazanmayı daha zevkli bulurdum hep. neyse konuya geçelim. pes 2011 oynuyoruz. lille'i almıştım. o zamanlar orta sahada 1 tane siyahi oyuncu oynatma hastalığım olduğundan cabaye balmont ilisini balmont'un yerine chedjou isimli mc oyuncusunu koyarak bozardım hep. 2005'den beri tüm fm oyunlarını da oynarım. fm serisinde de chedjou bir orta saha oyuncusuydu. kendisi 2012-2013 gibi stopere evrildi. lilledeki marco basa sanırım o oyuncunun da etkisiyle fransada yılın defans oyuncusu seçildi ve bize geldi. ayrıca bir röpörtajında kendisi de orta saha olarak eğitim aldığını sonradan stopere devşirildiğini hamza hoca şans verirse yeniden orta saha oynayabileceğini, oynamak istediğini de söyledi.

    chedjou'yu beğeniyorum. kötü bir oyuncu değil. 25 yaşından sonra stopere evrilmiş bir orta saha oyuncu için inanılmaz işler yapıyor. bu gerçeği de kabul etmek lazım. ama bizim ihtiyacımız olan ujfalusi gibi bir şefti. chedjou geldi onun da ihtiyacı olan şey ujfalusi gibi bir şef. bu yönden ele aldığımız zaman galatasaray tarihinin en çok bonservis bedeli ödenen stoper oyuncusunun kadrosunu tamamlayıcı değil eksikliği arttırıcı bir oyuncu olması ise bir transfer başarısızlığıdır.

    semih'in gelişimini sürdürmek için bir şefe ihtiyacı vardı. biz gittik yanına mükemmel işler yapıyorken 25 yaşına kadar mc oynadığından anlık konsantrasyon kaybı yada pozisyon hataları sebebiyle goller yememize sebep olabilen ve kendisi de bir şefe ihtiyaç duyan chedjou'yu aldık. chedjou ve semih yan yana türkiye ligini götürürler. şampiyonlar ligi kuraya bağlı. ama şu bir gerçek ki, ikisi de yanlarında ujfalusi gibi bir oyuncu olsa çok başka bir oyun oynar.

    yanlış anlamayın, eleştirim chedjou'ya değil. bunlar gerçekler. isteyen araştırsın. bu adam 2012 yılına kadar lille'in yedek orta saha oyuncusuydu. tarihimizin en pahalı stoperini alırken daha dikkatli davranmalıydık. daha dikkatli davransak şuan semih kaya'yı tartışmıyordu kimse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın