• 13
    bu başlıkta ciddi bir yanlış anlaşılma mevcut.

    öncelikle başlığa doğru tanımlama yaparsak maç başı prim, takıma oynayan oyuncu başına verilen galibiyet ve beraberliğe göre değişkenlik gösteren, deplasman ve iç saha maçlarına göre de zaman zaman farklılık gösterebilen oyuncuları teşvik şeklidir.

    örneklendirmek gerekirse, anlaşılması kolay olması açısından. iç saha galibiyet 3.000 dolar, iç saha beraberlik 1.000 dolar, dış saha galibiyet 4.000 dolar, dış saha beraberlik 2.000 dolar gibi bir sistemdir. mağlubiyetlere tahimin ettiğiniz üzere prim verilmez.

    ayrıca başlıkta bol bol bahsi geçen futbolcuların sözleşmelerinden alınan rakamlar maç başı ücretleridir. yani takım o maçı kazansa da kazanamasa da oyuna girdiği takdirde veya kadroya alındığı takdirde o parayı alacaktır. başlığa konu olması gereken para ise değişken ve sözleşmelerde yazmayan sezon başı kulüp tarafından karara bağlanan bir paradır. birisi maç başı primdir. diğeri ise maç başı ücrettir. bildiğiniz gibi prim bir başarı üzerine verilen ödül diye tanımlayabiliriz ancak ücret için ortada başarı olmasına gerek yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın