resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 1930
    takimimizin oyun sisteminde bir kisim taraftarca begenilmemesinin en onemli nedenlerinden birinin, arkamizin dutluk olmasi oldgunu dusunuyorum.

    sabri bildiginiz gibi gitti mi donmeyen bir bek. selcuk-melo orta sahasi da kanat oyuncularimizla birlikte hizli geri donen ve rakibin dikine oynamasinin onune gecemeyen bir karaktere sahip olmadigindan, arka tarafimiz cok acik veriyor.

    gecen sene hedjou stoperden ziyade sag tac cizgisini mudafaa etmekten, semih ve hakan balta'nin yaninda ikinci stoper olarak bulunamadi. sirf bu sebepten azimsanamayacak sayida kalemizde gol gorduk.

    ayrica chedjou hizli bir oyuncu olmadigi icin, bos bir defansta bu zaafi daha da gun yuzune cikti. bu tarz bir sisteme -hiz anlaminda- danycuk oturuyordu. yer tutma becerisi pek olmasa da, savunma arkasina atilan toplari hiziyla bertaraf ettigi cok oldu dany'nin. misal chedjou dany'den genel anlamda daha iyi bir stoper olmasina ragmen ronaldo'ya got atarak o topu alamazdi.

    hatirlarsaniz, juventus'la torino'da 2-2 berabere kaldigimiz macta defansif olarak derli topluyduk. evet malesef takimimizin kalitesi cok iyi hucum ve cok iyi savunmayi cl seviyesinde yapabilecek seviyede degil. o yuzden daha cok kapanarak, ileri dengeli cikarak arka tarafi saglam tuttumuz bir mac olmustu. o macta chedjou'nun, lig boyunca gordugumuz hicbir defosu ortaya cikmamisti. cunku geride derli toplu savunma yapan savunmalarda chedjou yeterince iyi defans yapiyor. daha iyi defanslar elbette ki var. ancak cl'de maclari bu agirlikta oynarsak, en azindan 2 golle falan yirtabiliriz.

    chedjou'yu bu yonden ele aldigimizda, gercekten faydali bir oyuncu olarak degerlendirmek mumkun. hava toplarinda ise hucumdaki en buyuk silahimiz. bu nokta ise sevindirici oldugu kadar uzucu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın