resim
Ángel Fabián Di María Hernández
Takım:Benfica
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.78
Uyruk:Arjantin
  • 362
    bu adamın düşüşü 2014 dünya kupasında arjantin milli takımı teknik direktörü alejandro sabella'nın kendisini 4-3-1-2'in orta üçlüsünün sol iç pozisyonunda oynatmasıyla başladı. di maria, messi gibi dominant bir karakter olmadığı ve arjantinliler için milli takımda oynamak çok farklı bir duygu olduğundan bu duruma pek ses etmedi. e kendisinin de katkısının olduğu galibiyetler sonrası finale çıkınca her şey unutuldu. di maria sakat olduğu için finali oynayamadı. ama kaderi de o maç serilerine göre değişti. transfer olduğu manu'da van gaal'in 3-5-2'sinin yine sol iç oyuncusu oldu. elinden geleni yaptı ama orta saha oyuncusu olmakla kanat oyuncusu olmak arasında muazzam farklar var. amrabat'ın ya da yasin öztekin'in orta sahada emre belözoğlu yerine oynayabileceğini düşünebiliyor musunuz?

    dolayısıyla olmadı, di maria dünya kupasında 3-5 maç oynadığı bir mevkide premier ligdeki gibi zorluk derecesi çok yüksek rakiplere karşı hiç verimli olamadı, günden güne bir orta saha oyuncusu olmadığı için defoları ortaya çıktı ve sonunda kendisini yedek kulübesinde buldu. 2014-2015 sezonunun sonuna doğru 4-2-3-1'e dönen van gaal, di maria'yı çoktan kulübede unutmuş ve yerine bence manu için kendisine göre vasat bir oyuncu olan ashley young'ı tercih etti. sezonun sonuna tekabül eden 8-10 maçlık o seride biraz da kendisiyle konuşup özgüven vererek di maria'yı oynatsaydı, sağlam bir verim alabilirdi van gaal. ama denemedi.

    umarım laurent blanc, psg'de o'nu kanatlarda oynatır. yok sol iç oynatmaya kalkarsa di maria asla real madrid'deki gibi bir performans sergileyemez. ama kanatlarda oynatılırsa, psg bu sene cl'de ciddi söz sahibi olacaktır. zira kendisi cl finalini tek başına domine etmiş ve yine edebilecek kalitede top class bir oyuncudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın