• 4
    galatasaray için var olan bir oluşumun ister istemez sahip olduğu sorumluluktur.

    galatasaray'ın faydasına olacak herhangi bir aktivitede sözlüğün kullanılması gerekiyorsa bu elbette yapılacaktır. sözlük üzerinden olsun, twitter, facebook vb. diğer sosyal medya organları üzerinden olsun, galatasaray lehine kamuoyu oluşturmak, galatasaray'ın hakkını savunmak veya haksızlığa uğradığımız durumlarda galatasaraylıların dikkatini çekmek için gs sözlüğün imkanlarını kullanmak konusunda herhangi bir duraksamamız olmaz. varlık sebebimiz bu zaten. bu noktada bu kanalları daha etkin kullanma düşüncemiz var, burada sözlük yazarlarının ve takipçilerinin desteğine ihtiyacımız var ve bu konularda bize yardımcı olacak her türlü öneriye de açığız. ekip kurulması fikri de mantıklı, gönüllülük esasıyla bu işe destek olacak arkadaşlarımızla etkili sonuçlara ulaşabiliriz.

    tabi bu söylediklerim galatasaray sözlük mantalitesiyle olacak işler. yani antu gibi, 12 numara gibi örnekler üzerinden hareket etmemiz mümkün değil. kesin ve net bir hüküm taşımayan, yoruma açık herhangi bir konuda sözlük olarak taraf olmamız, tarafgirlik yapmamız mümkün değil, çünkü sözlüğü oluşturan yazarlardan birinin bile farklı düşünebileceği gerçeği üzerinden hareketle 12 numara gibi popülist ve siyasi bir tavra bürünemeyiz. hele ki yönetimlerin, başkanların elinin üzerinde olacağı bir konuma düşmemeli sözlük ki bizim yönetimle, başkanlarla filan işimiz olmaz. galatasaray taraftarının bir araya gelerek oluşturduğu, galatasaray için yazan, okuyan, düşünen, tartışan insanların galatasaraylılık bilincini yükseltmeye çalıştığı, herhangi bir kişinin, yönetimin, taraftar grubunun güdümünde olmayan ve asla olmayacak, maddi manevi herhangi bir beklentisi olmayan, farklı görüşlerden, siyasi duruşlardan oluşan ama galatasaray paydasında buluşup, diğer özelliklerimizi ikinci sıraya atan, bağımsız ve tarafsız mütevazi bir aileyiz. bunlar sözlüğün ilk gününden itibaren burada yazar olan biri olarak şahsi görüşlerimdir , yapılan hatalara, yanlışlara, kusurlara rağmen eski-yeni bütün aile fertlerinin bu konularda benimle aynı düşüncede olduklarına tecrübeyle şahidim.

    galatasaray sözlük'ün etki alanının, popülaritesinin galatasaray'a sosyal medya organları üzerinden fayda sağlayacağı izlenimi varsa, teknolojik, yazılımsal vs. konularda bu işlerden anlayan kardeşlerimiz hagi'ye , gs'ye, hktwoo'ya destek olabilecek teknik yardımları sağlasınlar. buradan açık bir çağrıda bulunuyorum, örneğin işe gs sözlük uygulamasıyla başlayabiliriz, bu konularda bilgisi olan bir arkadaşımız el atsın, uygulamayı oluşturalım akıllı telefonlar için. maddi konularda herhangi bir isteğimiz yok ama teknik konularda yardıma ihtiyacımız her zaman olacaktır. sosyal medya etkinlikleri için beyin fırtınası yapalım,hangi platformlarda hangi etkinlikler yapılabilir, ekipler oluşturabilir filan konuşalım, tartışalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın