• 193
    dün twitterdan bir fenerli ile diyaloğumuz;

    ben galatasaray forması paylaştım ki paylaşırken de yıldızdan filan bahsetmedim, sadece ''aldım en büyük mutluluğu karşıma, metin oktay ruhuyla'' yazdım ve başladı olaylar;

    fenerli: metin oktay'ı bu kadar benimsiyorsunuz, onun oynadığı sezonlardaki şampiyonlukları(fenerbahçe) saymadan; 4. yıldız diyorsunuz.
    ben: ali sami yen' i de benimsiyoruz. lise bahçesindeki maçları da mı sayalım
    fenerli: beşiktaş için 59'dan önceki 2 şampiyonluk sayılıyor, bize gelince mi lise bahçesi ?
    ben: yanlış bilmiyorsam avrupa kupalarına katılmış iki sezon ve buna dayanarak o sezonlarda kendini şampiyon kabul ediyor ve kabul de edildi. bence yanlış. ulusal lig yokmuş.
    fenerli: 1959'dan 1967'ye kadar oynanan ligin, yani şu an şampiyonluk sayılarında sayılan ligin ilk 8 yılında, 60-61 sezonunda 1 adana takımının oynamasının dışında, kalan 7 sezonda sadece ve sadece istanbul, ankara, izmir takımlarıyla oynanıyordu. yani 'ulusallık hikayesi' geçersiz..
    ben: mantıklı. o halde itirazınızı birden fazla şampiyonun olduğu 59 öncesi şampiyonlukları saydırmaya yönelik değil de 67 öncesini saydırmamaya yönelik olarak yapmanız gerekir.
    fenerli: 67' den öncesi sayılmazsa yıldız sayıları eşit oluyor. sayılırsa da biz 5 oluyoruz; bugünkü karara baktığımızda, her türlü, haksızlığa uğramış oluyoruz.

    cevap vermedim artık. keşke 67 öncesi sayılmaza. şampiyonluk sayıları 18 ' e 15 olur ve biz fener' den 1 değil 3 şampiyonluk sayısıyla önde olmuş oluruz. yıldız vs hikaye. yarın öbür gün deseler ki 7 şampiyonluğa 1 yıldız oalcak yıldızlar yine eşit olur. bunlar küçük detaylar, hoşluklar. beni ilgilendiren şampiyonluklar, kupalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın