resim
Slaven Bilić
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Fateh
Yaş:55
Uyruk:Hırvatistan
  • 442
    beşiktaş'ın eski, west ham united'ın yeni teknik direktörü.

    (bkz: 23 temmuz 2015 birkirkara west ham united maçı)

    uefa avrupa ligi ön elemeleri'nde, malta futbolu'nun ekol takımı fc birkirkara'ya elenmekten penaltı atışlarıyla son anda kurtulan muhteşem taktik deha.

    bu adamın beşiktaş'tan gitmesini hiçbir zaman istemedim. son senelerde zaten beşiktaş derbilerinde iç sahada nerdeyse hiç zorlanmıyorduk. münferit 1-2 maç hariç seri galibiyetler aldık. birisi 70 bin kişi önünde olmak üzere, bilic'in de katkılarıyla beşiktaş deplasmanında üst üste 2 galibiyet aldık hırvat teknik adamın döneminde. ki son senelerde 2 sezon üst üste derbi deplasman galibiyetimiz yoktu. bir de hem bilic ve onu savunanlar, her hüsranda stat konusunu öne sürdüler. bu adam stat sorununu bilerek geldi beşiktaş'a. aklı başında olan herkes stadın fikret "the fiko" orman'ın söylediği tarihlerde yetişmeyeceğini biliyordu. kimse masal anlatmasın yani.

    bilic döneminde, transfer olarak da beşiktaş öyle söylenildiği gibi az paralar falan harcamadı sonuçta. gerekli yerlere takviyeler yapıldı. hatta bazı galatasaray taraftarı'na göre, beşiktaş'ın kadrosu özellikle de ilk 11'i, galatasaray'ın kadrosundan daha çok beğeniliyordu geçen sezon. gs sözlükte yazılanları hepimiz biliyoruz.

    biraz da west ham cephesine bakalım.

    west ham bu sezon (2015-2016) uefa avrupa ligi'ne fair-play uygulaması üzerinden katıldı. londra ekibi önümüzdeki sezon sahadaki başarısıyla avrupa kupaları'na katılır mı bilemem? ki bilic kaldığı sürece hiç zannetmiyorum. ama fair-play üzerinden katılamayacağına eminim. çünkü bilic döneminde beşiktaş kırmızı kart manyağı oldu resmen. hem de hakemlerin çoğu maçlarda beşiktaş'ı desteklemesine rağmen. sonuç olarak başarısızlıkta bir marka olan beşiktaş ile iyi bir ikili olmuşlardı. ama maalesef gitti.

    artık adamın gittiğine ne kadar üzüldüysem yaz yaz bitiremedim. gömdüm de gömdüm adamı. velhasılıkelam iyi bir insandı, iyi insan olmasa buralarda duramazdı. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın