• 370
    sözlükte çok şey yazılıyor, çiziliyor. talepler haliyle çok fazla ama gerçekçi olmamız lazım sonra büyük hayalkırıklıkları yaşanıyor. cüneyt tanman'ın, hamza hoca'nın neden böyle konuştuklarına gerçekçi bir perspektiften bakmak lazım. onlar da biliyorlar maxi pereira'nın sabri'den, ibrahimovic'in burak'tan iyi oyuncular olduklarını.

    elden çıkarabileceğimiz tüm oyuncuları elden çıkardığımızda financial fair play sınırları içerisinde kalabilmemiz için azami bütçemiz 12-13 milyon euro ki daha çoğu oyuncuyu elden çıkarmış değiliz. hamza hoca bu yüzden çer çöp dediğimiz oyuncuları kazanmaya çalışıyor. bir tanesini kazansa inanılmaz fark yaratacak çünkü takım için.

    yedek kaleci lazım, stoper lazım, sağ bek lazım, orta saha lazım, sağ açık lazım, forvet lazım. bunlara hepimiz hemfikiriz. olaya rakamlarla bakınca nasıl bir tablo var peki?

    sağ beke rafael'i istiyoruz diyelim taraftar olarak. cüneyt tanman'a da kızıyoruz rafael önerisini reddetti diye. peki rafael'in transferi neye mal olacak? 5 milyon euro bonservis diyelim. gayet makul bir rakam rafael gibi bir oyuncu için. yıllık alacağı garanti 2 milyon euro. maç başılarla 2.5 milyon euro seviyesine ulaşacak. 5+2.5 etti 7.5 milyon euro. çıkaralım 12 milyon euro'dan. kaldı 4.5 milyon euro transfer için. hala istiyoruz ama yedek kaleci, stoper, orta saha, sağ açık, forvet. bu mevkiler ne olacak bu sefer? geriye tek atımlık kurşunumuz kalıyor böyle olunca. o da carole ayarında bir genç transferi olabilir ancak.

    gerçeklere dönelim. yedek kaleci almak zorundayız. bütçemizin 1-1.5 milyon euro'luk kısmı buraya gidecek muhtemelen. ya şu an planlandığı gibi telles'i satıp 3 tane orta düzey transfer yapacağız, ya da kimseyi satmadan 1-2 düşük maliyetli transferle yetineceğiz.

    ibrahimovic, gervinho, rafael vb. isimler bu sezon için hayal. bunu kabullenelim. bir yedek kaleci üstüne satın alma opsiyonuyla kiralık lacina traore tarzı bir transfer ile sezona başlasak bile yeterlidir. gereksiz yere yönetimi, hamza hoca'yı eleştireceğimize ffp gerçeklerinin farkına varalım ve elimizdekilerin arkasında duralım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın