resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 1873
    açık ara kötü stoper. aldığı maaşla kıyaslıyorum savunma bakımından en ufak artısı olmadığı adamlardan fazla alıyor, stoper mantığıyla kıyaslıyorum soğukkanlılık yok bakmayın öyle ona buna çalım atmaya kalkıştığına aynısını dany yapınca kazma oluyor adı, yer tutmayı biliyor desem kaçırdığı adamları saysak yeni bir osmanlı ordusu kurulur, hava toplarında üstün desen oda yok anca rakip ceza sahasında avantaj sağlıyor savunmada her hava topunda istisnasız kaçırıyor adamını, hızlı desem hiç değil, aklı selim oyun zekası olan stoper desem hakan baltanın yarısı etmez, savaşçı desem beğenilmeyen semih'in yanından geçemez. neye göre, kime göre iyi. en çok top kesen, en çok müdahale yapan adam laflarını boş veriniz. en çok top ıskalayan, en çok adam kaçıran defans kim galatasaray'da bekler hariç?

    evet önemli gollerde katkısı oldu, önemli müdahalelerde de bulundu ayağı da fena değil ancak bir stoperde olması gereken yer tutma, liderlik, sürat, mücadele gibi özelliklerden bir tanesi dahi yok kendisinde. hakan lider ve yer tutmayı bilen adam, semih bu ikisine nazaran hızlı ve çok daha mücadeleci ee? nesi iyi o zaman chedjou'nun beyler?

    alsın defansın önüne koysun hazır melo'da gitmeye göz kırparken gıkımı çıkarmam. çünkü ön libero oynayan topçunun hata lüksü vardır, iyi kötü hücum yan toplarında da işimize yarar. ancak chedjou'yu defansta kullanmak intiharın diğer adı. dünya kupasında takımının yediği gollerin yüzde 80'in de hatası var, açın izleyin geçen sezonu aynı şeyler bizim içinde geçerli.

    edit: basit bir örnekle anlatayım 14-15 sezonunda deplasmanda oynamış olduğumuz fenerbahçe derbisinde kuyt'un attığı golü hepimiz hatırlarız iyi izleyin herhangi bir stoper, bakın özellikle herhangi diyorum hakan, koray, semih, gökhan zan hatta ve hatta emre can orada yakın direğe vuramasın diye her şeyi dener. chedjou ise göz göre göre en rahat vurabileceği yeri açıyor rakibine. biraz olsun futbol oynamış, amatör dahi bir takımda bulunmuş olan varsa bilir bunu, rakip çaprazda topu ayağına aldıysa yakın direğe vurdurmazsın ne yapar yapar uzak direğe vurmasını sağlarsın. oradan sonrası kaleciye ve vuran adamın becerisine kalmıştır. ama sağolsun bizim chedjou'ya onu bile öğretmemişler.

    buda golün linki:

    http://www.izlesene.com/...ol-dirk-kuyt/8247678
App Store'dan indirin Google Play'den alın