resim
Moussa Sow
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 640
    benim gözümde futoldan anlamayan ya da fenerbahçe'nin maçlarını sadece gazeteden takip eden galatasaray taraftarı turnusolu moussa sow'dur.

    bakın güzel kardeşlerim, eğer bir allahın kulu daha burak-umut-sercan ve van persie-fernandao-sow gibi bir bağlantı kurup "ama podolski sol açıkta oynuyo :)))" derse vallahi kötü söz söyleyeceğim.

    öncelikle detaylı podolski mevkisi analizi için: (bkz: #828377)

    özet: aslen 4-4-2 temelli dizilişlerde partner forvet olup takribi 2008'den beri özellikle de milli takımda sol kanat forvet olarak oynamaktadır fakat ikinci köln döneminde (2009-2012) yine ilkindeki (2003-2006) gibi ileri uçta santrfor arkasında serbest pozisyonda görev yapmıştır. asıl rolüne en yakın tabir ile ikinci forvet olarak. sürüyle de gol atmıştır... yani bu adam anadan doğma sol kanat forvet değil, 4-4-2'ler 4-3-3 türevlerine evrilince tek forvetten ziyade, ki onu da oynar, kenarlarda görev yapmaya başlamıştır. aynen dirk kuyt gibi (sağda). icap ederse tek forvet olarak da, onun arkasındaki serbest hücumcu olarak da pekala oynayabilmektedir.

    moussa sow da aslen forvet olup son 3 sezondur fenerbahçe'de bire bir olarak podolski'nin şu anki asıl mevkisinde, yani sol kanat forvet olarak oynamakta, ihtiyaç halinde de ileri uçta tek başına görev yapmaktadır. ileri uçta genelde emenike ve webo görev yaparken sağda kuyt, solda da sow vardı. sağda nani oynarsa solda da pekala sow oynayabilir. stoch'un ne forma garantisi var şu an için? sow son bilmem kaç sezonun banko on bir oyuncusu ve de en skorer isim... bu bağlamda güncel mevkileri bazında düşünürsek podolski=sow. yan mevkileri olarak düşünürsek de yine eşitler. bu yüzden ya ikisini de sayacaksınız, ya da sırf komiklik olsun diye şu en başta dile getirdiğim saçma bağıntıyı kurmayacaksınız.

    konuyla tam ilgili değil ama yine de bir bakın: https://eksisozluk.com/entry/53062672
App Store'dan indirin Google Play'den alın