resim
Luís Carlos Almeida da Cunha
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.77
Uyruk:Portekiz
  • 323
    öncelikle nani çok iyi ve de üst düzey bir kanat oyuncusudur. benim sevdiğim tipte olmasa da bu gerçek değişmez. ben daha kewell, riera, podolski ya da kuyt şeklindeki oyun kurucu ve dengeli kenar oyuncularını seviyorum ama keita bizi coşturdu da "tipim değil" diye burun mu kıvırdım? hayır. o yüzden benim düşüncelerimden bağımsız olarak nani gerçekten de büyük bir transferdir. fernandao gibi, niasse gibi anadolu topçuları yerine varsın nani gibi, podolski gibi yıldızlar oynasın.

    fifa 2008'de kendisinin overall'i 3-4 senede 95 oluyordu hiç unutmam. hep kadroma alırdım ama yedek kalırdı.

    bu sezon fenerbahçe bir şeyler deniyor ama dur bakalım. en son biz ve beşiktaş bu tip işlere kalkışıp boyumuzun ölçüsünü çok fena almıştık da, o yüzden kafam rahat nedense. fenerbahçe'nin parası deniz, yemeyen domuz. 4 yıldızlı ve çifte kupalı şampiyon takım biziz, ligin taşaklısı olan "winner" takım da bizde. fenerbahçe ise yıllardır bir şekilde kendisini ayakta tutmuş olan iskeleti darmaduman ederek yepyeni bir işe kalkışıyor ki değil fenerbahçe, türk takımları bunu genelde pek başaramıyor. bakınız örneğin biz 2011-2012 sezonunda bile selçuk, elmander, ujfalusi, muslera, riera, eboue ve melo gibi üst düzey ama yıldız kaprisi olmayan oyuncular aldık, mevcut takıma bunu bir şekilde monte edip ilerleyen zamanlarda yerel ölçekte ve yabancı yıldızlarla sindire sindire büyüttük. tüm bu süreçte de kulüp ünal aysal ve fatih terim gibi usta ve kurt isimlere emanetti.

    nedense fenerbahçe'nin şu anki durumu bana rijkaard'lı tepeden inme sezonumuzu hatırlatıyor. keza beşiktaş ve trabzonspor da yakın tarihte acayip şeyler denemişlerdi işte ne bileyim schuster'ler, quaresma'lar, guti'ler, halilhodzic'ler, cardozo'lar say anam say. hepsi de patladı.

    nani fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı en büyük ve de yıldız transferdir. bu açıdan kendilerini tebrik etmek lazım, çok para dökmüş olsalar da nani'yi bu leş kulübe getirmek iş yani. kjaer isabetli bir transfer oldu. geri kalanını ise at çöpe, tamamen kuru kalabalık ve de gidenleri takviye eden oyuncular.

    nani'nin ligimizde nasıl bir psikolojik reaksiyon göstereceğini ve de oyun ortaya koyacağını çok merak ediyorum. belki çok abartılı bir örnek olacak ama bizim lig öyle bir kara delik ki, değil nani, messi bile mevcut oyun tarzıyla zorlanır. nani de bu tipte bir oyuncu. mesela stoch tam da fm'ci ergen tayfanın bayıldığı tipte dehşet bir kanat, uzaktan da nefis golleri var ama son iki sezondur paok ve al ain'de sürünüyor. keza nani de iki sezon boyunca mancehster united'de doğru düzgün oynayamayıp sonra da şu yıldız haliyle sporting lizbon'a kadar düştü. podolski'nin ölüsü bile nerelerde oynadı.

    ben bilmiyorum arkadaş, nedense brezilyalı ve portekizli oyuncuları her zaman bir risk olarak gördüm. fenerbahçe'nin en büyük iş yapmış oyuncusu bile ne kezman, ne anelka, ne de ortega idi. alex de souza isimli belki 2. belki 3. sınıf pis ortamlardan gelen bir oyuncuydu. nani'de niçin böyle çıtkırıldım bir hava var bir türlü akıl sır ermiyor, bruma travması mıdır nedir bilmiyorum ki, ya da quaresma etkisi mi?

    hiç bok atmaya gerek yok, nasıl olsa başta da dediğim gibi, biz eğlenelim bir şeyler görelim diye fenerbahçe eşek yüküyle para saçıyor, hep beraber bekleyelim görelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın