resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 3162
    hala çok büyük potansiyeli olan futbolcu. bu çocuk ilk geldiğinde çatır çatır top oynuyordu, kimse kendini kandırmasın. fakat genç bir oyuncunun yaşayabileceği bütün olumsuzlukları yaşadı bruma. yabancı sınırı ve kötü kadro planlaması yüzünden düzenli şans bulamama, geçirilen çok ağır bir sakatlık, döndükten sonra italyan bir hocanın saçma sapan fantezilerine kurban gitme, beş maç üst üste şans bulamama, taraftar tarafından bitiriciliği kötü diye ıslıklanma. kötü bitiricilik, final pası atamama gibi eksikleri olan bir futbolcuydu zaten ve tüm yaşadığı olumsuzluklar sonunda sahip olduğu tek şey olan özgüvenini de yitirdi. çalım atamayan, sadece savunmaya yardım eden bir futbolcuya dönüştü. futbol ulemaları bas bas bağırsın bitiriciliği kötü!!!1111!!! diye. bu çocuk kaç kere beş maç üst üste oynadı ki bitiriciliğini, final paslarını geliştirsin? futbolu sadece fm'de bir sezonda potansiyeline ulaşan adamlardan bildiğiniz için hiç göremediniz bu çocuğun aslında yetenek ve zeka yönünden eksiği olmadığını, sadece pozisyona girdiği zaman çok heyecana kapılıp hata yaptığını. ilk geldiği dönem biraz gözünüzle izleseydiniz kaç tane asist öncesi pas yaptığını, bekiyle* ne kadar iyi paslaştığını görürdünüz. artık fm'de bile bir futbolcu 23-24 yaşına gelene kadar tam potansiyeline ulaşamıyor siz hala bekliyorsunuz ki hemen keita'ya dönüşsün. üstelik o çok taptığınız keita'da bir dünya pozisyonu kötü final paslarıyla harcayabilen, çok iyi bir bitiriciliği olmayan, ceza sahası içerisine kat etmeyen bir adamdı. ancak onun da başka meziyetleri vardı işte, şu an bizim ihtiyacımız olan tarzda meziyetler. siz maliyeti ucuz diye quaresma'nın gelmesini bekleyin anca. gelsin de sneijder kadar bile koşmasın. ayda yılda bir kötü bir takıma karşı iki üç oyuncuyu geçip gol atacağım diye ben bu takımın yıldızıyım modunda eli belinde gezsin.

    bu çocuk buradan giderse olacak. her şeyden önce özgüvenini bulmaya ve düzenli oynamaya ihtiyacı var. bunun hamza'nın ellerinde olmayacağı belli. sürekli ben bruma'yı kazanacağım söylemleriyle dolaşıp ilk hatasında olcan'ı, umut'u oynatan, onu ilk on sekize bile almayan, aynı söylemi sezon başında yineleyip şimdi kiralık gitsin diye bakan hocayla olmayacak tabii ki. biz de burada hazır yeni sol bek de aldık sağ kanatta olcan'la, umut'la falan debeleniriz işte. veya en iyi ihtimalle yine genç bir oyuncu alıp onu kendi ellerimizle bitirişimizi izleriz. ancak acı olan nokta değer olarak büyük potansiyel vaad eden bir oyuncuyu zararına satış opsiyonu vererek göndereceğiz.

    not: bu arada bruma için verdiğimiz 12-13 milyon euro abartıydı. hem galatasaray'ın kendini ispatlamış olmayan genç bir futbolcuya bu kadar para yatırma lüksü yoktu, hem de o kadar büyük bir yetenek koymadı ortaya aslında. ancak yine de bruma değer olarak bu paralara ve biraz daha üstüne çıkabilecek bir potansiyelde. bunun için konuşulan 8 milyon euro onun için çok cuzi bir miktar ve net olarak teknik direktör ve yönetim vizyonsuzluğu. madem biz eğitemiyoruz gitsin satış opsiyonu olmadan kendini geliştirebileceği takımlarda biraz pişsin demek çok zor olmuş olmalı. kendilerine olcan ve umut'la başarılar diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın