resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 4322
    wesley sneijder ile birlikte takımımızdaki en sevdiğim oyuncumuz.. hep öyleydi hep de öyle kalacak..

    yıllarca sakatlıklarla boğuşmuş olmasaydı şu an oyunu hakkında çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık.. zaten büyük ihtimalle yolu hala galatasaray'a düşmemiş olacaktı..

    tam ingiliz tipi bir premier lig orta sahasıydı; her şeyi yapan, her yere koşan, top taşıyan, uzaktan hayvan gibi şutlar atan, isabetli orta açan; kısa, uzun, diyagonal vs. her türlü pası, ara pası ve derin pası atan, top kapan, top tutan, hem kanatta hem içte oynayan, yorulmak bilmez, ikili mücadelelerde güçlü ve mental olarak da futbol bilgisi ve aklı yüksek, topu kafasıyla oynayan, hırslı ve çalışkan bir oyuncuydu..

    selçuk inan'mış, emre b.'ymiş, nuri şahin'miş, mehmet topal'mış vs. hepsinin ayrı ayrı en iyi becerebildiği şeyleri becerebilen, hatta çoğunu daha iyi beceren, onların yapamadıklarını da yapan, bugünün arturo vidal'ıyla falan kıyaslayabileceğin müthiş bir topçuydu hamit.. yolunuz hem bayern münih hem de real madride tesadüfen düşmez zaten..

    sakatlık ilk 2008'de vurdu hamit'i.. o günden beri sadece bir sezon hariç, oynadığı her sezonun en az yarısını falan kaçıracağı şekilde farklı sakatlıkları nüksetti.. o nispeten sağlam geçirdiği tek sezon da galatasaray'a geldiği ilk sezon olan 12/13 sezonuydu.. sezonun ilk 4'te 3'lük bölümünde full oynadı.. ama belindeki sorun nedeniyle form tutması biraz uzun sürmüş ve başlarda 4-4-2'nin sağında biraz ağır kalmıştı.. devre arası sneijder ve drogba gelip orta saha baklavaya döndüğünde sağ içe geçince eski günlerine biraz yaklaşan bir performans sergiledi.. sezonun son haftalarında da gene sakatlandı, sonra da bir daha iflah olmadı zaten maalesef.. o videoyu hatırlarsınız, bir sezonda 11 şutu direkten dönmüştü.. ayrıca o sezon hem dışarıdaki hem de içerideki manchester united maçlarında ve deplasmandaki schalke 04 maçında maçın adamı seçilmişti..

    sakatlığı sebebiyle kendisine güvenip yola çıkamıyorsunuz, bu sene sakatlanır mı bilemem ama aynen geçtiğimiz sezon şampiyonluk yolunda, özellikle melo'nun yokluğunda yaptığı gibi, sahada olduğu her zaman elinden geleni yapacağından ve büyük ihtimalle maç boyunca kendisinden beklenen görevi layıkıyla yerine getireceğinden şüphem yok.. çünkü kendini mental olarak hep hazır tutan, fiziksel yetersizliklerini akıllı oyunuyla kapatan, tercihleri ve hamleleri doğru, kazanma arzusu yüksek, kendine iyi bakan ve en önemlisi; iş ahlakı diğer topçularımızdan fersah fersah önde olan, disiplinli ve sorumluluk sahibi bir sporcu.. tüm yeteneklerini parlatan da hep bu özelliğiydi zaten..

    şu anki kadromuzda, gelecekte staff ekibinde kesinlikle görmek isteyeceğim yegane adam..

    seni daha şanslı, daha sağlıklı günlerde izlemek dileğiyle hamit başgan, sevgiler, saygılar..

    (bkz: hamit altıntop/@stevie g)
App Store'dan indirin Google Play'den alın