• 1
    ünal aysal'ın 2 dönemi vardır. başarılı birinci yönetim kurulunu değiştirinceye kadar takımı şl'de yarı finalin kapısından dönmüştür. ancak gençleştirme, kurumsal bir yönetim iddiası ile vefasızlık yapıp yönetim kurulunu değiştirince şapkası düştü ve gerçek ünal aysal ortaya çıktı. döneminde 1 milyar dolara yakın gelir elde edildi 2. yönetim kurulu çok eleştirilen duygun yarsuvat yönetiminden dahi zayıftı ancak aysal her daim el üstünde tutuldu. ünal aysal 1 milyara yakın borç, yılda 70 milyona yakın faiz yükü, uefa'dan alınan ceza sebebiyle 2 yıl süre ile giderlerin düşürülmesi taahhüdü, nike ile yapılan sponsorluk sözleşmesinin gelirlerinin 2021-2022 sezonuna kadar, federasyon’dan gelecek gelirlerin 2017-2018 sezonuna kadar, türk telekom arena’nın gelirlerinin ise 2019-2020 sezonuna kadar bankalara temliğini yapıp istifa etmiştir. bunları üstelik 1 milyar dolara yakın bir gelire rağmen başarmıştır. o yüzden drogba gidince golcü alamadı, divan üyeleri ünal aysal'ın projesine olmaz dediler ve ünal aysal başkan istifa etti. ünal aysal'ın prandelli'ye bıraktığı kadro şayet vizyonculara göre çamur ise o çamur'un sahibidir ünal aysal.

    dursun aydın özbek ise ciddi bir rakibin olmadığı genel kurulda başkan olmuştur. ali dürüst ve albayrak'ı ikna edememiş cüneyt tanman'ı floryaya başkan yapıp hamza hoca ile sözleşme yenilemiştir. kağıt üstünde florya yönetilmez ise ünal aysal'dan bi farkı olmayacağını bilmelidir. kendisinin klüp kasasına nakit kolaylığı için verdiği paranın ünal aysal'dan daha çok olduğu klüp içinde konuşulmakta. en büyük sorunu yukarda açıklanan ünal aysal temlikleri, uefa'ya verilen taahhüt ve ünal aysal döneminde bilançoya eklenmeyen vergi borçları.

    her iki başkan da hocadan liste bekliyoruz şeklinde söylemlere sahip. özbek başkan 90 ların başında birden zengin olan ünal aysal gibi değil, daha tüccar ve esnaf gibi durmakta. özbek başkan'da aysal başkan gibi eski oyuncularımız içinden hoca olan td'le başladılar. özbek başkan 4,5 nokta transferle ancak mutlaka doğru florya yönetimi ile aysal'ın ilk yönetim kurulundaki başarısını yakalamalıdır.

    aysal başarısız bir dönemde selçuk ve burak ile oyuncular lehine zamlı sözleşme yenilemiş özbek ise sabri ile zamlı bir sözleşme yenilemiştir. aysal ilk transfer döneminde gene taraftarlarca kısmen eleştirilmiş özbek ve hamza hoca ise ağır bir şekilde eleştirilmiş hamza hoca ise twitter üzerinden istifaya davet edilmiştir.

    nasıl yarsuvat yönetimi altında hamza hoca ünal aysal mancini-prandelli'den daha başarılı oldu ise özbek başkan da yarsuvat yönetimi gibi aynı başarıyı göstermelidir. bireysel koçluk, hocadan bağımsız üniversite düzeyinde yetenek geliştiren ve takip eden dünya çapında örnek bir yapı planlanmalı, uygulanmalıdır. bize yakışan klasik hoca raporu üzerinden planlama yapmak kolaycılığı olmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın