• 10
    --- alıntı ---
    herkesin hayatı boyunca belki de hayalini kurduğu kariyer zıplamasını yapmış adamdır. 2010'da academic sofia gibi avrupa'nın 6. sınıf kulüplerinden birinde, esamesi okunmayan bulgar liginde oynarken performansıyla spartak st.petersburg'a transfer olup o sezon sonunda oynanan avrupa şampiyonasında daha çok şu an fenerbahçe ülker'de oynayan bo mccalebb'in performansı sayesinde yarı final gören makedon milli takımının mecburi vazgeçilmez 4 numarası olmuş, oradaki performansıyla olymiakos'a transfer olmuş, iki sene üst üste euroleague kazanıp iki senelik kontratının sonunda atlanta hawks ile sözleşme imzalayıp bu sezonun henüz yarısı dolmadan ilk beş pivotu al horford'ın sezonu kapatmasıyla bir anda kendini bir nba takımının ilk beşinde bulmuş makedon uzun.

    basketboldan anlamayanlar için şöyle anlatayım; bir adam düşünün ki milli eğitim bakanlığında bilgisayar öğretmeni fakat dört sene içinde kendisini microsoft gibi bir firmanın eğitim dairesi başkanlığında buluyor bir şekilde. hem çalışması takdir görüyor ama hem de bir yandan bunun takdir görmesi için yeterli şansa da sahip. böyle bir adamdır işte pero antic.
    --- alıntı ---
    (bkz: https://eksisozluk.com/entry/41130443)
    iş bu entry ekşi sözlükten alıntıdır. neden şimdi bunu yazıyorsun derseniz tam olarak pero antic'i kariyer özeti bu entry'de saklı. kariyeri 28 yaşından sonra canlanmış bir adam öyle anlatıldığı kadar canavar falan da değildir, en azından ben izlediğim hiç bir maçta -olympiakos olsun , atlanta olsun- öyle bir halini görmedim. fazla şişirildiğini düşünüyorum eskisi kadar iyi şutu olan bir adam da değil artık, nba tercihi kendisinden bir çok şeyi aldı. sakatlıklar ve ihtiyaçtan dolayı ısrarla center oynatmaya çalıştılar ancak antic cüsseli bir adam olmasına rağmen vücut vücuda pota altında savaşacak bir oyuncu değil hele nba söz konusu olunca epey de hırpalandı. avrupa basketbolunda her türlü iyi işler çıkaracaktır ama patrick young vari bir pota altı etkisi olacağını sanmam. erceg'in daha iyi savunma yapıp şutu biraz daha kötü olanı desek yeridir.

    edit: bu sezon çoğunlukla 4 numarada kullanıldı ancak felaket şut istatistikleri tutturdu, üçlük yüzdesi en son 25'lerde geziyordu diye hatırlıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın