• 3
    hemen hemen bütün futbolcularımızın sözleşmelerinde yer alan prim.

    kap'taki bilal kısa'nın sözleşmesinde yer alan açıklama:

    --- alıntı ---

    "buna göre oyuncuya her bir sezon için 2.407,500 tl sabit transfer ücreti ve oyuncunun 11 kişilik kadroda oynadığı her resmi karşılaşma için 45.000 tl değişken transfer ücreti ödenecektir."

    --- alıntı ---

    aynı şekilde yine kap'taki tarık çamdal'ın sözleşmesinde yer alan açıklama:

    --- alıntı ---

    "oyuncunun ilk 11 kişilik kadroda oynadığı her resmi karşılaşma için 10.000 eur değişken transfer ücreti ödenecektir. ayrıca oyuncunun anlaşma süresi boyunca bir sezon içerisinde 30 resmi müsabakada ilk 11 kişilik kadroda oynaması durumunda şirketimiz tarafından 100.000 eur ödeme yapılacaktır."

    --- alıntı ---

    sneijder, melo ve selçuk'un da kap'taki sözleşmelerini kontrol ettim. ancak onlarda bilal ve tarık'tan farklı olarak direk maçı başı ücreti şu kadar diye yazıyor. ayrıca detaylı bir açıklama yok.

    şimdi benim aklıma takılan soru ise; bu maç başı primi dediğimiz olay, oyuncu herhangi bir resmi maçta ilk 11 başladığı zaman mı ödenir yoksa herhangi bir resmi maçta süre aldığı zaman mı ödenir? eğer bu maç başı primini hak etmek için süre almak yeterliyse bu nasıl bir mantık? 90 dakika oynayan futbolcu ile 90 artıda oyuna girip ayağına top dahi değmeden maçı tamamlayan futbolcu nasıl aynı statüde değerlendirilir? birilerinin izah etmesi gerekiyor. bir başka sorun ise; misâl, bu sezon yekta'nın 90 artıda sırf zaman geçirmek için oyuna girdiği 3-4 maç hatırlıyorum. yekta'nın sözleşmesini de kontrol ettim ve maç başı ücreti 15 000 euro. şimdi bu adam, oyuna en ufak bir katkısı olmadığı halde, sahaya ayağını sokarak 15 000 euro mu kazandı?

    inşallah bu primi hak etmek için ilk 11 başlamak gerekiyordur. yoksa bizim kek kalıplarının nereye gittiği ortada. :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın