• 8
    neden bu kontenjanı serbestlik olarak görüyoruz anlamıyorum. bu sisteminde kendi içinde matematiği var. ama eskilere göre daha kolay ve takımları daha fazla varyasyona itilebilmelirini sağlayan bir sistem.

    http://i.fotomac.com.tr/...19/1421687298503.jpg

    şuna bir bakalım. gördüğümüz gibi her yabancı için belli bir miktar ödenmeli. açıkçası daha önce hesabını kitabını yapmadım.

    bu entry'i spontane yazıyorum ve beraber göreceğiz.

    öncelikle vergi borcu vs olanlar transfer yapamayacak. (ya da sadece yabancı transferi yapamayacak emin değilim.) açıkçası üzülerek söylüyorum çok ta fifi. hiç bir zaman bu kurallar uygulanmaz ülkemizde. zaten biz uygulamayız sonra uefa gelir bizim işimizi yapar. kocaman çocuk bir ülkeyiz çünkü.

    gördüğümüz üzere tff'nin istediği miktar tl bazında.

    elimizde 8 yabancı var. (dany'i ambrabat'ı saymadan geçen sene kullandıklarımızı sayıyorum.)
    bu oyuncularımız: pandev, dzmali, bruma, telles, muslera, ceju, sneijder, melo.

    baktığımızda pandev ve dzmali gidiyor. melo gitsede yerine nigel de jong geleceğini tahmin ediyorum. olmadı benzeri bir yabancı. yani sayısal olarak bir eksilme yok.
    bruma kalacak biliyoruz. telles'in gideceğini zannetmiyorum. sneiijder zaten imzalayacak. ceju'ya gelirsek isteyen var diyorlar ama gitmez.

    yani elimizde 6 yabancı var.

    her türlü parayı euro'dan hesapladığımız için tff'nin isteyeceği parayıda euro olarak hesaplayalım.
    6 yabancı 900.000 tl yani 300.000 euro eder. hiç transfer yapmazsak 300.000 euro tff'ye vermemiz gerek ki bu bizim için kolay bir para.

    bir tane yabancı santrafor gelecek. bülent timurlenk'e göre bir tane daha santrafor alıncak muhtamel yabancı. bu bir yerde dursun.
    öyle ya da böyle bir tane yabancı stoper olacağını düşünüyorum. bu ilk 11'e olur 18'e olur. bu dany olur, tery olur bilmem.
    bizimle anılan tüm sağ bekler yabancı. şener bile bizimle yazılmadı. buraya da bir yabancı gelecek diye tahmin edebiliriz.
    bir tane de yabancı kanat olacak. bunu da tahmin edebiliyoruz.

    şu an 10-11 yabancı oldu.

    bir de boteng gibi bir adam bizle yazıldığına göre bu tarz bir sağ iç tarzı, sağ kanat tarzı bir oyuncu olursa olur niyetindeyiz.

    baktığımızda basından aldığımızın sentezi bu. 11 yabancıdan hesaplayacağız.
    2.600.000 tl tff'ye ödemek gerek. bu da yaklaşık 900.000 euro ediyor. iyi iyi bu parada ödenir.

    şimdi gelelim ben niye bu entry'i yazdım. olay şu tahminim kimse 14 yabancı almayacak. devre arasında takviye yapmak gerekirse diye. yani sınırsız bir şey yok.
    bu sisteminde kendi içinde kolay bir matematiği var.

    not: evet canım sıkıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın