resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 8991
    takımdan ayrılma iddaaları ayyuka çıkmışken, inter'in 5 milyon euroluk bir teklifle kapımızı çaldığı söyleniyor.

    melo satılırsa yerine de jong'u alalım diyenlerin sayısı ise az değil. ben de işsiz güçsüz bir birey olarak bu ikiliyi karşılaştırmaya çalıştım.

    öncelikle maddi duruma bakalım;

    felipe melo'nun maaşı 3,100,000 € garanti para + maç başı 25,000 € (kaynak: http://www.ntvspor.net/.../melo-galatasarayda)

    nigel de jong'un maaşı 3,000,000 € , maç başı ücretine ulaşamadım bulan varsa benle paylaşabilir (kaynak : http://www.tsmplug.com/...ayers-salaries-2014/ )

    melo'ya verilen 5,000,000 €'nun bir kısmını imza parası, bir kısmını da 3 yıla yayacak bir şekilde nigel'ın maaşına zam olarak kullanırsak ( örneğin: yıllık 3,500,000 m € maaş + 2 m € imza parası ) 1,500,000 € kâr etmiş bile oluyoruz aslında.

    bir de işin istatistik boyutu var. öncelikle iki oyuncunun da defansif yönlerini karşılaştıralım. ( tabii ki squawka.com aracılığıyla )

    http://i.hizliresim.com/EYADN9.png

    melo tackle ve take on konularında öndeyken, de jong'tan daha az faul yapmış.
    de jong ise interception, clearences, ikili mücadele'de melo'dan önde. ( kasten de jong'un önde olduğu istatistikleri seçtiğimi düşünenler olabilir. buyrun siz de bakın; http://www.squawka.com/comparison-matrix )

    şimdi bir de işin hücum yönüne bakalım;

    http://i.hizliresim.com/kk865D.png

    sürekli geri oynadığı söylenen de jong ileri oynamada melo'dan önde. (geri oynamada da önde diyenler olacaktır ortalama'yı alınca de jong'un ileriye oynama ortalaması daha çok çıkıyor)

    melo daha çok key pass atmış, ki hücuma ara ara verdiği katkı onu diğerlerinden değerli yapan özelliklerden biriydi en başından beri.

    melo'nun oyunun yönünü değiştirmeyi, uzun paslar atmayı ne kadar sevdiğini biliyoruz. de jong pas mesafesi olarak melo'yu geride bırakmış. pas yüzdesinde de de jong önde.

    tabi hepsinden ayrı olarak melo'nun kurduğu psikolojik üstünlüğü es geçmek olmaz. insanlar melo ile de jong'un oyun karakterlerini çok benzettikleri için de jong da baskı kurar diye düşünüyor ama ben buna katılmıyorum. melo'yu psikolojik olarak üstün yapan şey oyun karakterinden ziyade kendi karakteri, yoksa lucas neill da oyun karakteri olarak sert ve agresif bir oyuncuydu ama rakibin üstünde ahım şahım bir baskı kurmuyordu. de jong oyun içinde sert, buna eyvallah. ama rakibe psikolojik üstünlük kuracak bir karakteri olduğunu düşünmüyorum. eğer rakibe sertlikle psikolojik üstünlük kuracak birini arıyorsak (bkz: joey barton) *

    sözün özü, ben melo giderse yerini nigel de jong'la doldurabileceğimizi düşünüyorum. inşallah hayırlısı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın