resim
Sergio Busquets Burgos
Takım:Miami
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.89
Uyruk:İspanya
  • 133
    taş yerinde ağırdır. barcelona için önemli bir oyuncudur ve değerlidir. kariyeri boyunca da gayet faydalı olmuştur. belli sorumlulukları vardır ve özellikle defanstan seri, risksiz ve akılcı top çıkarma konusunda, pozisyon alma konusunda, rakip atakları yavaşlatma, pas kanallarını kapatıp takımın geriye dönmesi için daha fazla zaman yaratma gibi görevlerde gayet başarılı olmuştur. ayrıca takım eksik yakalandığında veya busquets orta sahada tek yakalandığında panik yapmadan yüksek ihtimalle doğru karar vermesi barcelona gibi orta sahada defansif yükü fazla olan futbolcunun busquets hariç neredeyse hiç olmaması durumunda çok çok önemlidir.

    fakat barcelona'da değil de daha düşük seviye bir takımda oynasa orta sahada büyük bir fark yaratacağına asla inanmıyorum. biraz takımın taktiğine de bağlı ama busquets'in yukarda yazdığım özellikleri barcelona için barcelona sisteminde ofans defans dengesi için kilit etmenler ama her takım için öyle olmayacaktır. hatta birçok kulüpte yaptığı görevler diğer oyuncular tarafından daha çok paylaşıldığı için özelliğinin çok daha azalacağını düşünüyorum.

    barcelona için değerli bir oyuncudur fakat bir oyuncuya yıldız demek için genel olarak özel bir oyuncu olması lazım bana göre. bu yüzden de busquets benim gözümde barcelona'nın değerli, dünya için ise sadece iyi futbolcudur. gerçi bu iyi futbolcu kavramı bizim gibi liglerde saçma sapan oyunculara bile iyi denmesi kavramın içini boşaltıyor ama anladınız siz.

    ayrıca çirkef bir oyuncudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın