resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 3050
    geçmişimize çok bağlı bir milletiz ve ondandır ki bazı şeylere bağlandık mı bırakamıyoruz. işte elmander de bizim bir türlü unutamadığımız, zaman zaman aklımıza gelen ve tebessümle anılan efsane futbolcumuzdur. yeri dolmadığından unutamıyoruz belki de. şu anda takımda en sevdiğim isim wesley sneijder. kendisini çok seviyorum ama elmander'in yeri her zaman başkadır benim için. elmander, sahadaki bizdi adeta. hırsıyla, azmiyle, sportmenliğiyle, gol sevinciyle, sempatikliğiyle ve hatta aile yaşantısıyla dört dörtlük bir insan. keşke şimdi 11 tane elmander karakterinde oyuncumuz olsa diyorum. hepimiz 2011-2012 sezonundaki oynanan o efsane futbolu özlüyoruz. hatta zaman zaman o sezonki maçların özetini izleyip izleyip bir of çekiyoruz. işte o sezon oynanan o güzel futbolun en kilit ismiydi elmander bence. işte ben o elmander'i özlüyorum. berbat bir futbol ortaya koyduğu bir maçta oyundan alınırken hocasına trip atanı değil, elmander gibilerini görmek istiyorum sahada. gol kaçırdığı zaman hırsından neredeyse çimleri yiyecek gibi olan elmander gibilerini istiyorum. kadıköy'de 2-0 geriye düşen takımı sırtlayan elmander gibi inançlı futbolcular istiyorum. çok mu şey istiyorum?

    inşallah buralarda unutulmadığını biliyorsundur ulu johan. her şeyin güzeline layıksın. belki yine bir gün camiayla yolların kesişir belli mi olur?

    kendisinin en sevdiğim golü arena'da beşiktaş'a, topa sağ ayağının içiyle vurduğu ve üst direkten sektirerek attığı goldü. duygularımı en çok kabartan golü kuşkusuz arena'da feneri 3-1 yendiğimiz maçta attığı gol. spikerin sesi asla unutulmaz. "elmandeeer... iki oluyoooooorrrr!!" ve attıktan sonra hırs küpü gibi patladığı goller ise bana göre kadıköy'deki maçta skoru 2-1'e getiren golü ve arena'da hakem katliamına uğradığımız ve yanılmıyorsam 4-2 yenildiğimiz bir antep maçı vardı. o maçta attığı golü ve golden sonraki sevinci, taraftarla bütünleşmesi bana "yenildik belki ama, bu takım bu sene şampiyon olur." dedirtmişti.

    kendisi ile ilgili güzel şeyleri yaz yaz bitmez. o yüzden entry'mi şu video ile noktalıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=rZuuJLADBXU
App Store'dan indirin Google Play'den alın