2014-15 Türkiye Süper Lig 31.Hafta Maçı
19:45 Mersin Arena
0 - 1
  • 19
    bu maç öncesi mersin'de cezalı yok. önemli sakatlar ise serkan balcı ve sinan kaloğlu. bir ara arka arkaya mağlubiyet serisine bağlayan mersin son beş maçında mağlup olmadı ve üç galibiyet elde etti. bu puanlarda dikkat çekici iki nokta wederson'un penaltıları ve sinan kaloğlu+marko futacs hamlesi.

    öncelikle kaleyi son beş haftadır genç muammer yıldırım koruyor ki bunda nihat şahin ile nikolay mihaylov'un geçmiş haftalardaki kötü performansları da etkili oldu ama ilginçtir ki iyi bir performans gösteriyor. yetenekli bir kaleci ama tecrübe eksiği var=uzaktan sürpriz şutlar denemeliyiz.

    sezonu ön libero olarak geçiren sadiku bir süredir defansın banko ismi servet'in yeni partneri. mitrovic iyi gibiydi ama kesik yedi. sol bekteki istikrar abidesi wederson'u da katarsak mersin'in iyi bir defansı olduğunu söyleyebiliriz. serkan balcı sakatlandığından beri sağ bekte güven varol oynuyor ve serkan'a göre biraz daha vasat bir oyuncu. üzerine çalışabilir miyiz ki acaba? şimdi öncelikle bu isimler güçlü dedik iyi dedik ama tek tek iyi oyuncular olsalar da araya çok adam kaçırıyorlar ve markajda sorunlar yaşıyorlar. servet'in olduğu bir tandeme uzun top şişirmek zaten anlamsız olur ama şu an için hızıyla veya çevikliğiyle öne çıkan bir tane bile adamları yok. son haftalarda da zaten hep araya adam kaçırmalı goller yediler. sadiku fizik anlamda iyi ama o da kaleci muammer gibi tecrübesiz. servet, wederson, güven falan bunlar artık alan kapatarak oynayan, kapasitesi sınırlı adamlar. kaos futbolu ile bu defansa bir şey yapamayız çünkü tecrübeliler ve bu numarayı yemezler. yerden, seri ve organize ataklar üretmeliyiz. kendi evinde kapanan bir anadolu takımı gibi bir portre oluşabilir ama açıkçası mersin öyle bir takım değil ve atıyorlar da yiyorlar da... eğer bize karşı otobüs çekme taktiği yapmazlar ise sanıyorum ki biz bu işi beceririz. takım savunmaları iyi değil ve başarılarını gol yememeye değil hala bir şekilde atabilmelerine borçlular.

    çok düz bir orta sahaları var. khalili ve murat ceylan defansif roldeler ve inanın hürriyet güçer ve mahmut tekdemir'den falan gerideler performans olarak. garantici ve düz oynuyorlar ama gerektiğinde sertler tabi yumuşak bir merkez değiller. oktay delibalta sezona iyi başlamıştı ama kritik bir sakatlık geçirdi ve döndüğünden beri etkisiz. bu orta sahanın bizi hücum anlamında zorlaması eğer biz müsaade etmezsek imkansız. defansif anlamda ise bizim de biraz agresif olmamız şart. oktay garip bir adam ondan çekiniyordum ama bir sürpriz olmazsa ortalama bir maç çıkarır.

    hücum hattına gelirsek bilmiyorum farkında mısınız ama sinan kaloğlu bu sezonun genç semih'i... yedekten gelip 7, toplamda da 8 golü var ki bu çok ciddi bir rakam. sakat olması bu açıdan iyi, en azından kenardaki hamle oyuncuları sınırlı. forvette ise bir türlü istikrar sağlayamadılar. son haftalarda yokluktan pedriel oynuyor ama berbat bir sezon geçiriyor. futacs da bekleneni veremedi ama kenardan gelip de özellikle duran toplarda batdal etkisi yapabilir, aman diyorum. e iyi de o zaman bu değirmenin suyu nereden geliyor? hemen söyleyeyim, tamamen welliton ve nakoulma. bir kere welliton dengesiz ama her zaman tehdit oluşturabilecek, yetenekli bir isim ve golcülük becerisi üst düzey. boş bulursa affetmez. nakoulma ise iyi bir sezon geçiriyor ve belalımız olan siyahi, hızlı, yetenekli ve sıkıntı çıkarabilecek tipte bir isim. telles dikkatli olmalı ve kendisini tabir-i caizse kilitlemeli. sabri'den de bu haftaki performansını sürdürmesini bekliyorum.

    pozitif bir futbol ortaya koymamız şart. mersin'i uyuta uyuta yenmek zor, zira kendileri rakibin üstüne üstüne gelen bir takım durumunda ama artık 4 hafta kalmışken büyük takım gibi oynamamıza ek olarak akıllı bir oyun ortaya koymamız da şart. emre çolak bu maçta kesinlikle süre almalı, becerisi ve zekasıyla maçı kopartabilecek kalitede bir isim. bir de tandemde kimler oynamalı hala kararsızım. kanatların etkisi ve çok bilinmezli garip forvetleri beni arada bırakıyor. chedjou bana güven vermiyor, hakan balta'yı çok seviyorum tamam ama o da bazen hata yapıyor. semih'in kanlı canlı agresif oyunu beni memnun ediyor. acaba semih-balta olabilir mi ki? orta sahada emre'yi selçuk'un yanına mı yoksa bruma'nın yerine mi yazmalı bu da bir başka sorun. sneijder'den bol şut, burak'tan da artık üstündeki kazmalığı atmasını ayrıca bekliyorum.

    allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın