• 4
    bence hiç afrika'ya girmeden düşünmek lazım; bugün futbol ortadan kalksa, sizce bu harcanan paralar falan hesaplanıp "yav bunu da hadi açlara, fakir fukaralara dağıtalım" mı denilecek? ahahaha. bu paralar yine dünyanın şanslı azınlığını eğlendirmek için dönecek. zaten bu paraların bu sektörde dönmesinin sebebi de biziz. futbol için çıldırmıyor muyuz?

    yani uzaydan inme bir grup insan bize gelip de "aha bu futbol. bunu gerek stattan, gerek tv'den izlemek için gerekirse birbirinizle kavga edeceksiniz. sonuçlardan sonra birbirinizi öldüreceksiniz. futbolcuları kendi takımınıza almak için hem onlara hem de kulüplerine milyon dolarlar saçacaksınız." mı dedi? dünyada her şey ama her şey arz-talep meselesi biliyorsunuz. eğer bizim dünyadaki açlığı, eşitsizliği bitirmeye yönelik talebimiz olursa bunun da karşılığı olur.

    kendi takımımıza gelirsek, ben de löwe abime katılıyorum.* dünyaya ayak uydurmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. metinler, george bestler ve hatta öz hakiki ronaldolar bile eskide kaldı. futbol çok manyak bir şey haline geldi. başarı istiyorsak ya düzene uyacağız ya da dükkanı kapatıp gideceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın