• 128
    herkesin bildiği üzere italya bayrağında bulunmayan bir renk olan maviyle özdeşleşmiş olan takımdır. 100 küsur senedir bu renge sahip formayla mücadele etmekte olup "azzurri" (gök maviler) olan lakapları da buradan gelmektedir.

    hikayesine gelecek olursak, italya krallığı daha sonra ilk italya kralı olacak dönemin sardinya kralı 2. vittorio emanuele'nin gayretleriyle diğer irili ufaklı italyan devletlerini bünyesine katarak 1861'de siyasi birliğini tamamlamıştır. kendisi savoya hanedanına mensup olup krallık 1946'da kaldırılıncaya dek italya kralları (1. umberto, 3. vittorio emmanuele ve 2. umberto) yine bu aileden çıkmıştır.

    italya krallığı'nın kurucu çekirdeğini teşkil eden sardinya krallığı'nın kökeni de savoya dükalığı'ndan, ki son kral 2. vittorio emanuele'den de anlaşılacağı üzere savoya hanedanından gelmekte olup bayrakları şöyledir;

    http://upload.wikimedia.org/...gdom_of_Sardinia.svg

    kırmızı zemin üzerindeki beyaz haç savoya hanedanının arması olup mavi de karakteristik asıl renktir, ki armanın zemini olarak da zaten mavi renk kullanılır. buradan hareketle yeni kurulan ülkenin bayrağında bu renk fiilen yer almasa da ülkeyi futbolda temsil edecek milli takımın bu önemli geçmişe atıfta bulunması düşüncesiyle mavi rengi kullanmasına karar verilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın