• 289
    ağaca bağlanan bezlerden, kapılara takılan kilitlerden, objelerden ve ölmüşlerden medet uman, insanlığa faydalı olacak işlerle uğraşmak yerine hayaller aleminde dolanıp rüyaların ve burçların peşini kovalayan, hiçbir bok üretmeyip dünyaya herhangi bir katma değer de vermeksizin kıçının üstünde oturduğu yerden kendisini müneccim ilan ettirip yakın çevresine prim yapmak için kırk takla atan ve koskoca kainat için anlamsız bir zerreden bile daha önemsiz olmasına karşın doğaüstü güçleri vasıtasıyla ciddi ciddi bir şeyleri değiştirebileceğine inanan birtakım geri kafalı yurdum insanına pek yakışan, açıkçası yakışmasıyla pek de şaşırtmayan hareket.

    totem geyiğine, totem muhabbeti üzerinden taşak geçip eğlenmeye sonuna kadar varım ama ciddi ciddi totem yapan, yaptığına inanan ya da toteme gönül vermiş herkesin yobaz olduğunu düşünüyorum ve bu hurafeye açıkçası saygı falan da duymuyorum. oldu olacak ilgili maçlardan bir hafta önce manastıra kapanıp sabahtan akşama kadar sadece ayin yapalım, hatta adak adayalım, o da olmazsa totem olsun diye dedeler yapalım.

    bu mecranın herkes gibi parçası olan bir yazar olarak haykırıyorum, saçma sapan totemler ile sözlüğü kirletmeyin, okuyucuya hiçbir şey katmayan abuk subuk yazıları buraya taşımayın, gidip tozlu araba camlarına yazın, defter arkasına karalayın, isterseniz üzerinize dövme olarak yaptırın ama galatasaray sözlük'ün bu tip konulara hizmet edecek uhrevi bir bağlantısı ya da altyapısı yok, gerçekten bakın içeriden bildiriyorum gittim baktım yok, sadece 1 ve 0'lar, baytlar, vallahi... haliyle bu tip yazılar hem kirlilik yaratıyor, hem de boşa gidiyor. hatta bana kalırsa bir şeyin gerçekten gerçekleşmesini istiyorsanız adam gibi dua edin, gerçekleşirse de şükür namazı kılın veya adak adayın. sözlüğün içine sıçmak dışında herhangi bir alternatifiniz yoksa da herkese hayatta başarılar artık benim kişisel tavsiyem bu kadar. gösterişi, şovu, müneccimliği bırakın. allah dualarınızı kabul etsin, herkesin de gönlüne göre versin ama bunun yeri burası değil.

    ayrıca açıkça belirtmek isterim ki totem amaçlı yazıldığı bariz, sadece müneccimlik konseptli, ekseriyetle de tek cümlelik olan entry'ler sözlük kurallarına uygun değildir. bir fikir yazısının sonuna iliştirilen tahmin ya da temenni başka, tek satırlık niteliksiz bir totem entry'si başka...

    (bkz: niteliksiz entry)

    son olarak, bu entry'i girerek totem yaptım sakın bozmayın :))))
App Store'dan indirin Google Play'den alın