• 30
    afedersin çok daha çirkin şeyler ermeni diyen oldunun bir degi$igidir.

    $ahsen türkiye de renkli insanlara kar$i bir irkçiligin oldugunu sanmiyorum. biz daha çok kürt, alevi ve ermenileri a$agiliyoruz. ha bir de rumlari. yani aslinda onlari da a$agilamiyoruz da, tarihten kalma bir husumetimiz oldugu için, birini a$agilarken bu ülkeleri a$agilama ifadesi olarak kullaniyoruz. kürt ile de pkk yi bir tuttugumuz için, bir çok kurunun yaninda ya$ da yaniyor i$te.

    digerleri için;

    komunist, arap, keko, kiro, kizilba$ vs.

    lakin bizde avrupada ve dünyanin diger ülkelerinde oldugu gibi direkt olarak beyaz olmayanlara yönelik bir irkçiligin oldugunu sanmiyorum. afedersin zencilere gelene kadar, hirsimizi ermenilerden, kürtlerden ve alevilerden çikariyoruz. zencilere sira gelmiyor anliyacaginiz.

    fakat ayni $ekilde türklere ve müslümanlara yönelik de irkçilik söz konusu. yurtdi$inda ya$amadiginiz için bilemezsiniz olayin ne boyutlarda oldugunu.

    vigolularin galisya bölgesinde ya$ayan la corunha taraftarini türklükle a$agiladigini hepimiz biliyoruz. öte yandan dünyanin dört bir yaninda sirf müslüman olduklari için hunharca katledilen masum insanlardan bahsetmeme gerek yok sanirim.

    demek istedigim, insanlik büyük bir çikmazin içinde, kimsenin kimseye saygisi kalmami$.

    islam öncesi cahiliye devridenden farkimiz ne?

    üstünlügün bir tek takva da oldugunu ne zaman anlayacagiz?

    yaziklar olsun bizlere!!! allah hepimize akil fikir versin!!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın