resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 2858
    5 nisan karabuk maci ozetlerinde var midir bilmiyorum, mac icinde 3-4 kez muhtesem defans arasi kosusu yapti. burak yilmaz'inki gibi patlayicilikla yapilmis kosu degildi, kendini unutturup bosa cikartarak yaptigi bir seydi. fakat hicbirinde pas alamadi kendisinin bombos top bekledigi acik acik goruldugu halde.

    bu mactan sonra soyle bir cikarimim oldu, bruma'nin sorunu kendine guvensizlik degil, takim arkadaslarinin ona guvenmemesi. bazen o kadar bos pozisyonda kaliyor ki ozellikle sabri ile topu ileri tasirken bruma'nin etrafinda 30 metrelik bosluk oldugunu gorebiliyoruz. fakat sabri topu direkt ona atmaktansa bazen agir agir dribling yapip sksinca orta sahaya pas atiyor, bazen de sanki onunde kimse yokmus gibi dumduz gidiyor.

    takimda iyi oynasa bile basit oynamayan bir kac futbolcumuz var. yetenekli olanlar da var aralarinda fakat kolayi degil zoru seciyorlar. zoru basarirlarsa taraftardan alkis alip guzel bir pozisyon doguyor, cogu zaman ise pozisyonu baslamadan bitiyor. basit olani tercih etmesi gerekenlerin basinda sabri geliyor. onundeki adama duz pas atmak sabri'nin egosuna dokunuyor sanirim. kendimi bildim bileli sag bekteyken onundeki adama duz pas vermez sabri. ya bekler rakibi karisisina alir ve asirtma bir pas vermeye kalkar, ya da kosusunu durdurup orta sahaya pas atar sonra tekrar kosmaya baslar. bosu adami gordum hadi pas verim mantigi yok sabri'de.

    digeri yasin. sneijder top istediginde ne olursa olsun mutlaka sneijder'e pas veriyor. hatta bazen sneijder onunu acmak icin kosu yapsa bile yasin dribling yapmak yerine sneijder'e verebiliyor. fakat sneijder'den baska hangi oyuncu varsa etrafinda o calim atmayi deniyor. karabuk macinda bu sekilde harcadigi 3 pozisyon var. hele ikisinde birebir defansla kalmis ve defans kendisinden gerideyken geriye dogru calim atmaya calismasi vardi ki evlere senlik. gucun kalmadiysa ceza sahasi uzerindeyken gerekirse pis burun vurursun topa. bu huyundan vazgecerse yasin cok gol atip daha fazla asist yapar.

    umut bulut da bu oyunculardan. bazen kendini kaptirip sacma isleri kalkisiyor. calim atmaya calismasindan cok umut'un hatasi kendini cok hizli sanmasi. rakibinin yanindan hizlanarak gecmeye calisiyor sonra da cizgiye sksiyor. cizgide pas isteyen oyuncuya pas vermekte geciyor topla oynayacagim derken.

    selcuk da bu oyunculardan. neyseki son zamanlarda bu huyundan vazgecmeye basladi, daha hizli pas veriyor. bunun sebeplerinden birini de hamit'in ona iyi ornek olmasi diye dusunuyorum. hamit surekli oyunu temel paslarla oynamaya calisiyor ve selcuk'u da o oyun temposunun icine cekiyor. yine de selcuk'un biraz daha cabuk pas cikarmasi bizim icin cok iyi olurdu. basit pas vermekte o da zorlaniyor. basit yerine direkt gole gidecek pas deniyor her an. bu da pozisyon gelistirilmeden topun tekrar bizim sahamiza dusmesine neden olabiliyor.

    chedjou da bu oyunculardan. basit pas yerine fantastik islere kalkisiyor ve kaptirdigi toplar kalemizde tehlike oluyor.

    bunlari bruma basliginin altina yazmamin sebebi ise sneijder, burak ve bruma gibi adamlarin varsa ileride, topu mumkun oldugu kadar basit bir sekilde one getirmek hr zaman avantajdir. burak cok daha fazla gol pozisyonuna girer basit paslasma ile.

    hazir konu acilmisken soyleyeyim, her topun alakasiz zamanlarda bile sneijder'e atilmasi hem sneijder'i fazlaca yoruyor hem de sneijder'in bir sey yapamayacagi belki topu bile alamayacagi pozisyonlarda topun ona atilmasi rakibin cok hizli kontra ataga cikmasina vesile oluyor. karabuk macinda yedigimiz ikinci golde selcuk zar zor topa yetisirken solda bosta adam varken sneijder'e vermeye kalkti ayaginin ucuyla, sneijder ise topu kontrol edemedi ve berbat bir kontra yedik. halbuki basit olan soldaki oyuncuya topu durtmekti.

    sneijder'e top vermiyorlar derken simdi de surekli ona pas atilan bir oyuna gecmemiz ilginc oldu. bunun faydalarindan sonuna kadar yararlansak da zararlarini elimine etmek icin basit oyunu aklimizdan cikarmamaliyiz. bu basit oyunla beraber bruma'nin da performansi artacaktir. takim arkadaslarinin ona guvenmeye baslamasi da bruma'nin performansini cok yukari cekecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın