resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 8364
    nazar değmesinden ödümün koptuğu "overrated", "abartılmış", "balon" futbolcudur. neden mi? söyleyeyim: daha anadolu'ya gelmeden önce eski türk geleneğine göre atalar sevdikleri, değer verdikleri ve üzerine titredikleri şeyleri övüp çok severlerse tanrı'nın "benden çok onu mu seviyorsun" diye düşünüp ellerinden alacağını ve çok sevdikleri şeyleri kaybedeceklerine inanıyorlarmış. bu yüzden de örneğin; bir bebeği severken "çirkin, pis, kaka şey vb." şözler söyleyerek severlermiş; bu gelenek günümüzde de türkiye'de devam ediyor.

    ikinci örneğe gelecek olursak; eski türkler için en değerli varlıkların başında atları gelirmiş ve hayatları birlikte geçtiği için atlarını çok severlermiş. söz konusu biçimde atlarını severken de "çirkin at", "pis at", “uyuz at” vb. sözler söyleyerek severlermiş.

    işte sneijder de bana bunları düşündürüyor. her zaman olduğu gibi herkes haklı olarak kendisini nasıl seveceğini ve öveceğini şaşırmış. bu durumu bugün de görünce, nazardan korumak için sneijder'imizin övülerek sevilmemesi hususunda böyle bir kural koyulması için yüce sözlük meclisine bir yasa telifi vermeyi uygun buldum.

    en azından bir başka eski türk geleneği olan ve türklerin bugün de sürdürdükleri, sevdiklerini nazara karşı korumak için nazar boncuğu takma geleneğinin sözlükte de uygulanarak, sneijder’in bu şekilde sevilmesi gerektiğini düşüyor ve bu konuda yüce sözlük meclisine verdiğim işbu yasa teklifimin kabul edileceğine olan inancımı belirtmek istiyorum.

    saygılarımla arz ederim.

    http://www.takideposu.com/...20plaka%20no%200.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın