• 1061
    sadece türkiye'de değil. dünyanın her yerinde, öldürülen bir kişinin katilleri, kamuoyunun yüreğini ferahlatacak şekilde cezalandırılmazsa, bu tarz olaylar olur. insanın tabiatında var bu. klişe bir söz vardır ya adaletin olmadığını yerde anarşi başlar diye. şu duruma en uygun söz budur. bugun savcı öldü, yarın sokakta hakkını slogan ile aramaya çalışan insan ölecek, öbür gün yandaş ölecek. çünkü insanlar kendi adaletlerini sağlamaya başladılar artık.
    bir de devlet kutsal, hükümet ayrı diyen arkadaşlar var. devletin her kademesine, 1 adama yakın olan insanlar gelirse kusura bakmayın o devlet kutsal olamaz. olsa olsa birilerinin kendi çalıp kendi oynadığı yer olur.
    ayrıca size silah dogrultanlara, devletin tüm gücünü kendi çıkarları doğrultusunda kullanıp şiddeti meşru kılanlara çiçek atarak karşılık veremezsiniz maalesef.
    ya belinizi kıvırıp oturacak, olanları tv'den izleyip size ne diretirlerse uyacaksınız ya da bunu yapacaksınız.
    çünkü o kutsal dediğiniz devlet size başka çare bırakmıyor. (ben 1. şıkkı yapıyorum boyun eğiyorum )

    --- alıntı ---

    terör ya da terörizm, siyasal, dinsel ve/veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere veya resmî, yerel, genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır.

    --- alıntı ---

    bu olayın iki kutbu da bu tanıma uyuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın