• 102
    hicbir cocuk atalarinin hatalarindan dolayi cezalandirilmamali. dunyada irkciligin onune gecmek icin yapilacek tek sey buydu ve insanlar buna tutunarak ilerleme saglayabildi az da olsa. gecmiste yapilmis hatalari su yuzune cikartmaya calistikca kan davasi surer ve sacma tepkiler dogar. turkiye'nin dogusundaki sorun mesela. kim hakli kim haksiza girmeden bugunden sonrasina bakilsa cozum uretilebilirdi ama herkes oncekilerin, yani atalarin hatasini cocuklara cektirme derdinde. hollanda'nin gecmisinde somurgecilik var diye uzerinden 400 yil gecince kalkip adamlari hala bununla mi yargilayacagiz yani?

    fakat bugun yapilan haksizliklar bugunu ilgilendirir. daha sonra cezasini bulur elbet denerek dondurucuya konulmaz. cozum istiyorsan aksiyon almak zorundasin.

    konunun ozeti: hicbir cocuk atalarinin hatalarindan dolayi cezalandirilmamali ancak bugun haksizlik yapan herkes cezasini cekmeli. bu nedenle gecmisi karanlik olsa da bugunu paril paril parlayan hollanda ile gecmisi aydinlik ama bugunu karanlik ve pislik dolu turkiye arasindaki macta, bir turk olarak hollanda'yi tutuyorum.

    parildayan hollanda kazansin ki belki bugunu karanlik olan turkiye de bir kez olsun dogudaki kotulere degil, batidaki iyileri ornek alarak pozitif bir atilim yapar.

    yeni turkiye'ye karsi post-modern bir turkiye icin vurdugun gol olsun hollanda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın